In Tekla Structures kunnen zowel standaard, als buitengewone houten daken snel worden gemodelleerd in 3D. Na het aanklikken van de hoekpunten wordt automatisch een dakvorm gegenereerd, die vervolgens aangepast kan worden naar de wensen van de gebruiker. Zelfs het opzetten van een niet standaard dakvorm slechts seconden in beslag. Nadat de vorm van het dak bepaald is, biedt Tekla Structures de mogelijkheid om het model naar specifieke wensen aan te passen, zoals een variabele dakhelling per dakvlak of het aanbrengen van een knik in de kap waarmee een dakvlak wordt opgedeeld in twee dakhellingen of een plat dakdeel. 

De mogelijkheden van Tekla Structures met betrekking tot houten (dak)constructies zijn ook behandeld in een webinar. In een kwartier ziet u hoe u diverse dakvormen modelleert en deze voorziet van de gewenste detaillering, zoals panlatten, kilkepers, hoekkepers, sporen en de bijhorende aansluitingen. De video is te bekijken via www.bimsoftwarevideo.nl

Benieuwd naar de mogelijkheden van Tekla Structures voor uw bedrijf? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een kennismakingsafspraak. We helpen u graag verder.