Sinds kort presenteren groothandels Bermabru en Berma-Decor in exclusiviteit voor de Belgische en Luxemburgse markt de verlichting van de Nederlandse ontwerpers en fabrikant Jansen & de Bont.

Jansen & de Bont houdt zich sinds 2014 bezig met het creëren van lichtobjecten waarin, naast aandacht voor geraffineerd design en de unieke bediening door middel van handgebaren (gesture control), een vleugje magie wordt meegegeven.

Jansen & de Bont is gevestigd in Eindhoven. Zowel het ontwerp als de productie van de armaturen vindt plaats in onze eigen studio. Onze filosofie is om design producten bereikbaar te maken voor een bredere doelgroep. Wij proberen bij ontwerp en productie zoveel mogelijk rekening te houden met onze leefomgeving. 

Matthijs Jansen en Jorg de Bont zijn beiden opgeleid als industrieel vormgever aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Hier is waar “het licht tot leven kwam” en zij vervolgens hun passie voor dit bijzondere fenomeen hebben vertaald naar innovatieve verlichtingsproducten. In februari 2019 presenteerde zij hun eerste collectie, bestaande uit een drietal lichtobjecten (Shelf, Wall en Pendant).  Deze zijn speciaal ontworpen voor in de keukenomgeving waar het hebben van schone handen niet altijd vanzelfsprekend is.

Middels intuïtieve gebaren (gesture control) kan het licht gemanipuleerd worden. In- en uitschakelen, verplaatsen van het licht naar waar nodig, het aanpassen van de intensiteit en tevens overschakelen naar gekleurd licht. Een gehele nieuwe manier van interacteren die resulteert in een unieke en speelse ervaring. En dit alles zonder gebruik te maken van  ingewikkelde apps, afstandsbedieningen of schakelaars.

Alle onderdelen van de lichtobjecten van Jansen & de Bont worden, samen met hun partners, in Nederland ontwikkeld en geproduceerd. Hierdoor is er optimale controle over kwaliteit en wordt de carbon footprint tot een minimum beperkt. Alle producten zijn volledige recyclebaar en dankzij de geïntrigeerde led-technologie energiezuinig.

STYLING

De ontwerpen van de Jansen & de Bont producten zijn herken­baar. Een strakke vorm en her­kenbare stijlelementen maken deze collectie tot een geheel.

gesture control

Make it happen with a small gesture… de verlichting van Jansen & de Bont wordt gestuurd door eenvoudige handbewegingen.

MADE IN HOLLAND

Zowel ontwerp als productie VAN Jansen & de Bont vindt plaats in Nederland. Ook de componenten worden samen met onze partners in Holland gemaakt.

ENERGIEZUINIG

Alle Jansen & de Bont producten maken gebruik van de energie­zuinige led-technologie. Je be­spaart al snel 50 tot 70 % stroom t.o.v. conventionele verlichting

Meer info

www.bermabru.be

www.bermadecor.com