In de timmerindustrie is het van zeer groot belang dat de materialen waarmee u werkt zich bevinden in een ruimte met de juiste Relatieve luchtvochtigheid RV. Gevolgen van een te lage RV kunnen zijn: krimpende latten, golvende platen en gescheurde balken. De SKH stelt vast dat de relatieve luchtvochtigheid in uw productieruimte 55% zou moeten zijn de kwaliteit te waarborgen.

In ons Nederlandse klimaat is bevochtiging dan ook een absolute must voor de houtverwerkende industrie. Elka Air is een totaalleverancier van industriële bevochtigers en kunnen uw bedrijf van uitstekend advies op maat voorzien. Of het nu gaat om een kleine timmerwerkplaats of een grote fabriek met verschillende afdelingen: onze specialisten komen graag bij u kijken om u te adviseren over de beste luchtbevochtiging in de timmerindustrie.

Voordelen van de luchtbevochtigingssystemen van Elka Air in uw timmerfabriek

Bevordert de maatvastheid

Zorgt voor minder schuurwerk tussen de grondverf en de laklaag

Beperkt het krimpen, scheuren en kromtrekken van het houtwerk

Beperkt de fijnstofhoeveelheid in uw fabriek

Voorkomt statische elektriciteit

Verf vloeit en droogt mooier

Als leverancier van zowel persluchtluchtbevochtiging, hogedrukluchtbevochtiging, stoomluchtbevochtiging en ultrasoonluchtbevochtiging kunnen de specialisten van Elka Air als geen ander inspelen op uw wensen. Samen met u bespreken we graag de voor- en nadelen van de verschillende bevochtigingssytemen zodat u verzekerd bent van de juiste keuze.