Met onze continu ontwikkelingen van nieuwe praktische functionaliteiten in Tekla Structures voor de houtskeletbouw houden gebruikers hun voorsprong op de concurrentie. Met de laatste update heeft met name gebruiksvriendelijk een boost gekregen. De software beschikt nu over meer mogelijkheden voor het ontwerpen van kil- en hoekkepers, ronde muurplaten en de positionering van (knieschot-)afsteunregels.

In de dagelijkse praktijk worden verschillende methodes gebruikt om de positie van de afsteunregels te bepalen. Gelijk aan de praktijk kan in Tekla Structures zelf worden gekozen welke methode wordt gebruikt. De uitgebreide nieuwe mogelijkheden voor het modelleren van kil- en hoekkepers zorgen voor een groter gebruiksgemak en meer flexibiliteit om een eigen werkwijze toe te passen. Zo kunnen afsteunregels in horizontale of verticale richting ten opzichte van het dakvlak worden geplaatst, al dan niet uitgevoerd als ronde muurplaat of als podiummodel. Een zeer praktische toevoeging is dat hierbij automatisch de juiste boutverbindingen worden gegenereerd. 

Een andere praktische ontwikkeling is dat de mogelijkheid geboden wordt om folie- en isolatiemateriaal te modelleren. Het 3D-model wordt hierdoor completer, hetgeen voordelen oplevert voor de samenwerking in projecten via BIM én voor het genereren van uittrekstaten.