Steeds meer hout(skelet)bouwers kiezen voor de praktische functionaliteiten van Tekla Structures voor de houtbouw. De groeiende vraag gaat gepaard met voortdurende ontwikkelingen, waarbij de software binnenkort beschikt over nieuwe en verbeterde functionaliteiten voor de meest toegepaste houtverbindingen. 

In Tekla Structures was het reeds mogelijk om diverse houtverbindingen te gebruiken en mede aan de hand van feedback van klanten hebben veel bestaande houtverbindingen in Tekla Structures een upgrade gekregen. Hierdoor zijn de bestaande verbindingen eenvoudiger toe te passen en heeft de gebruiker meer opties om detailbewerkingen te doen. 

Naast deze verbetering van reeds beschikbare verbindingen, is binnenkort ook een reeks nieuwe verbindingen beschikbaar. Hierbij valt onder meer te denken aan meer complexe, maar veelgebruikte houtverbindingen zoals de halfhout-kruis-verbinding, lipverbinding met haak, pen-gat met spie-verbinding, de schuine lipverbinding met haak en de (halfhout) zwaluwstaartverbinding. 

Vanuit een bibliotheek zijn de houtverbindingen standaard beschikbaar en deze kunnen vervolgens naar wens verder gedetailleerd worden. Een belangrijk aspect hierbij is dat de verbindingen ook direct functioneel toepasbaar zijn voor zaagmachines zoals die van Hundegger.