Prognose van de grootste nationale vakbeurs voor de houtbewerkingsindustrie.

Op vrijdag 22 juni 2018 vond in het Antwerpse MAS de persconferentie voor Prowood 2018 plaats. In deze persconferentie, onder leiding van organisator Olivier Claesens en voorzitter Philippe Rogiers, werd er naast de algemene voorstelling van Prowood 2018 eveneens een grondige analyse en forecast geschetst van de gehele houtbewerkingssector. Hieruit blijkt duidelijk dat de 6de editie van Prowood, waarin de toekomst van de houtbewerkingsindustrie uit de doeken wordt gedaan, opnieuw een knaller van formaat wordt.

De belangrijkste trend is de automatisering van standaardmachines (klassieke machines) en de volgende generatie CNC-gestuurde machines. Dit is een trend die zich meer en meer opdringt naar productiviteit en vereenvoudiging van de productie toe.

Rogiers speelt zeker in op deze trend en kan met hun SCM gamma van klassieke machines, waaronder het gamma L’Invincibile, als beste speler op de wereldmarkt zeker aan deze behoefte van de klanten voldoen. Met hun nieuw gamma kantenlijmers en CNC-machines tonen ze aan dat ze tot de top behoren in deze sector.