Nouvelles

2017
19
oct

104 exposants réinscrits!

Après la séance de répartition des stands pour l’édition à venir de Prowood, il est clair que l’économie a reprise depuis la période de crise post 2008.

104 exposants se sont déjà réinscrits avec nettement plus de superficie que de par le passé.

2017
5
oct

Standsverdelingsvergadering

Vandaag en morgen vindt in Flanders Expo de standsverdelingsvergadering voor Prowood 2018 plaats. Traditioneel komen de exposanten hun plaats kiezen voor de volgende Prowood beurs die plaats vindt van 21 tot en met 25 oktober 2018 in Flanders Expo.

2017
10
jan

DB & S - Le nouveau site internet est arrivé.

Le nouveau site est en ligne.
Un site frais qui excelle dans la facilité d'utilisation et la polyvalence.
Nous avons fait tout assez intuitif afin que vous, notre visiteur, auriez une expérience optimale.

Découvrez nos nouvelles machines et marques et n'hésitez pas de nous demander plus d'information.
Voudriez-vous le tout voir vous-même? Appelez-nous et visitez notre salle d'exposition pour une démonstration d'un de notre 20 machines.

2015
7
nov

DETA Group - succesvol Prowood 2015

Wij danken al onze klanten en de vele contacten die onze Prowood stand bezochten.  De meeste contacten werden ondertussen in een groot aantal orders omgezet.  Prowood 2015 kan dan ook zeker als de succesvolste editie van de voorbije jaren worden omschreven.  

En dat was ook de mening van onze belangrijkste leverancier SCM Group, die niet alleen heel enthousiast was over ons beursconcept, maar door wiens ondersteuning we er slaagden om dit jaar onze machines aan uitzonderlijke condities aan te bieden. 

Bedankt aan allen en tot in 2018!

2015
22
oct

Nouveau gamme ALSIBOIS

1. ALSIBOIS : teintes TEAK et CHENE FUME (pâte à bois)

2. GLISS A BOIS : 0.75 L et 5 L (sans silicones, sans solvents - glisser économique le bois sur les machines)

3. BALAI SANS POUSSIERE: 5L ET 2L - (balayer SANS POUSSIERE.....

2015
22
oct

HOUTRENOVATIE

Herstellen van houtrot, restauratie van meubelen, bijwerken van trappen, afwerking van plankenvloeren, spaanplaat en MDF...  1 universele houtvulpasta = ALSIBOIS - Hall 4 ... helemaal in de hoek.

 

2015
21
oct

Geolied parket in tint onbehandelde eik

BELGIQA biedt een geolied parket aan in de tint van onbehandelde eik. Kleurnaam: Bois Brut

Perfect afgewerkt, geolied met hardwaxolie, klaar om te plaatsen. Geen nabehandeling noch extra olielaag ter plaatse. Een populair veel gevraagd kleur. Het is tijdloos en stijlvol.

Ontdek dit kleur op onze stand 1375

2015
21
oct

Isolation thermique

En plus de l'economie de l'energie electrique nous nous engagons pour l'économie de l'énergie thermique (chauffage).

Nous sommes le premier constructeur qui isole nos filtres en version standard.

2015
21
oct

Höcker Polytechnik Paintblock

Het ei van Columbus in de afzuigwanden is met zekerheid het nieuwe paintblock systeem van Höcker Polytechnik

Het systeem bestaat erin kant en klare filterblokken te plaatsen in een wand.  Gezien hun vorm nemen ze tot 20 keer meer verf of lijm op ten opzichte van een klassieke wand.

Grote voordeel is dat men de plaatsen waar veel gespoten wordt ofwel kan wisselen met een andere (vb beneden of boven) ofwel enkel deze wisselen.  Ook geen gedoe met grote rollen of grote volumes karton om weg te brengen.

2015
21
oct

Photos stand Duthoo

Visitez nous au stand 2120 Hall 2 et dévouvrez les innovations : teintes spéciales pour bois intérieur, Duthoo Hydrocoat, Duthoo huile cire,....

2015
20
oct

Alles met 1 hand

Het veelzijdige heftoestel eT-Hover-allround van euroTECH kan bijna alle hef –en positioneeropdrachten aan.

Het modulair opgebouwde eT-Hover-allround van euroTech is handig en gemakkelijk te installeren.

Met een klein eigengewicht van 85kg hanteert het toestel goederen tot 500kg. Horizontaal en verticaal optillen, zwenken en 360˚ draaien, alle combinaties van bewegingen zijn realiseerbaar. Met de ergonomische uitgevoerde bediening kunnen alle bewegingen precies en intuïtief gestuurd worden.

2015
20
oct

Minder gewicht - meer houdkracht

Vacuümkasten van de reeks Et-Gripper van euroTECH als alternatief voor zuigplaten, vlakzuigers en zuigtapijten.

Met de nieuwe materiaal besparende lichtmetaalprofielen zijn de vacuümzuigkasten van de reeks eT-Gripper van euroTECH nu tot 30% lichter. Met hun compacte bouwvorm en een optimaal aanbrengen van stromingsbegrenzingen bieden zij de hoogste zuigvermogens.

2015
20
oct

One Two - uw administratie in 2 tellen afwerken !

Het verwerken van papieren werkbonnen kan tijdrovend zijn, wij vervangen deze door onze uiterst handige zakformaat Barcodescanner.

Onze werkwijze: via Work print u een fiche af met de barcode van het project en de mogelijke bewerkingen die bij dit werk zullen gebruikt worden.

Bij het starten aan een werk scant u eerst het project in, daarna de bewerking en aan het einde van dit werk scant u de stop-barcode in.

2015
19
oct

Goede start!

BELGIQA nam een goede start zondag!

Onze kleurencollecties vallen in de smaak bij de schrijnwerker en totaalinrichter. Wij bieden dan ook een perfect afgewerkt parket aan, dat vlot te verlijmen is, zonder schuurwerk of nabehandeling. We bieden kwaliteit van de bovenste plank: Europese eik (géén import of Chinese productie!)

De eindklant stelt zelf zijn parket samen: kiest zelf de dikte, breedte, kwaliteit, voeg, olie of vernis......

Kom en ontdek BELGIQA t.e.m. donderdag op stand nr 1375

2015
19
oct

3 STENNERS placées en 10 jours

La livraison et l'installation de ces machines représentait toutefois un défi logistique. Mais tout est bien qui finit bien. Nous nous réjouissons de 3 belles installations et autant de clients satisfaits.

2015
19
oct

Tronçonneuses stables de Störi Mantel

En plus de la marque allemande PAUL, nous vous offrons maintenant également un produit tchèque de haute qualité: Störi Mantel. La KP500 Optim convient parfaitement pour le sciage de défauts et pour l'optimisation des longueurs à scier.

2015
19
oct

Kom langs op onze stand Hal 1 - Stand 1279

Inplasco is specialist in de verkoop en installatie van poeder- en natlakapparatuur. Sinds meer dan 40 jaar is Inplasco BeLux verdeler van poederlakapparatuur GEMA en sinds 2005 verdelen en installeren wij ook de natlakmerken DeVilbiss, Ransburg en Binks. Om u een totaalpakket aan te kunnen bieden hebben we sinds 2008 een aantal producten aan ons gamma toegevoegd zoals Qnix meetapparatuur, Evercoat plamuren en Clemco straaketels. Sinds 2013 is Inplasco BeLux verdeler van HangOn haken & maskeersystemen en sinds begin 2015 zijn we Belux verdeler voor Leering-Hengelo straalapparatuur.

2015
19
oct

Mobylift: De tilhulp voor deuren, bladen en panelen

De afgelopen maanden is er bij MobyProducts B.V. druk gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de MobyLift, een handig hulpmiddel om op een ergonomische wijze allerlei producten zoals deuren, bladen, panelen en (glas)platen met behulp van vacuüm op te pakken, te vervoeren en te plaatsen. Bezoek ons in hal 1 op standnummer 1381 om diverse uitvoeringen te zien.

2015
18
oct

De nieuwste WAGNER EvoMotion 20-30 ‘Upside Down’

WSB presenteert op Prowood (stand 1460) met veel trots de nieuwste WAGNER EvoMotion 20-30 ‘Upside Down’- hogedruk plunjerpomp. Deze EvoMotion pomp van WAGNER is er één uit een aantrekkelijke productlijn voor het gebruik in een breed assortiment oplosmiddelhoudende- en watergedragen coatings. De vloeistofsectie is vervaardigd uit stevig roestvast staal. De EvoMotion is door zijn unieke ontwerp uitermate geschikt voor snelle kleurwissels en het verwerken van kleine hoeveelheden, zonder verlies van aangemaakt tweecomponenten verf.

2015
18
oct

Mooie start vandaag.

Veel bezoekers vandaag op onze stand van de MobyLift. Vooral voor ons nieuwe product, de TC-120 is zeer veel interesse. Het is dan ook de ideale tilhulp voor elke meubelmaker en interieurbouwer.

2015
17
oct

GEZANDSTRAALD PARKET: Sablé Collectie

Wij stellen u onze nieuwe collectie voor op de beurs: SABLÉ BELGIQA

Dit parket wordt handmatig gezandstraald en afgewerkt met hardwaxolie.
Verkrijgbaar in 6 kleuren en in alle afmetingen in kwaliteiten.
Stel zelf uw parket samen.

Sluit perfect aan bij gezandstraalde maatmeubelen!

Ontdek deze collectie op onze stand nr 1375 !
Welkom!

 

 

2015
17
oct

De MobyLift TC-120

MobyProducts B.V. in hal 1 op standnummer 1381 toont de eerste beelden van de nieuwe MobyLift TC-120. Met de TC-120 is het mogelijk om met behulp van vacuüm grote houten platen vanaf een pallet of uit een magazijn op te pakken en op bijvoorbeeld de opdeelzaag te plaatsen. De TC-120 is mobiel en werkt zowel horizontaal als verticaal.

 

 

2015
16
oct

Belgiqa parket in Europese eik, perfect afgewerkt

Bezoek ons op stand 1375 in hal 1 !

Wij stellen u Belgiqa parket voor, een meerlaags parket in Europse Eik dat perfect afgewerkt wordt, kant en klaar om te plaatsen door de schrijnwerker, totaalinrichter of maatwerker.
Schuren, oliën of vernissen ter plaatse op de werf is overbodig!
Parket verlijmen en klaar is kees!

Ontdek onze 67 kleuren op onze stand!
Welkom!

 

2015
16
oct

Meerlaags Belgiqa parket: nieuwe collectie "Project"

Belgiqa Parket is een meerlagenparket, perfect afgewerkt, kant en klaar om de plaatsen.
Wij zijn de ideale partner voor de schrijnwerker, totaalinrichter of maatwerker!

Met trots stellen wij onze nieuwe collectie voor op de beurs: Project Belgiqa
Dit parket is licht geborsteld en afgewerkt met 7 lagen UV-vernis!
Verkrijgbaar in 3 kleuren, o.a. tint van onbehandelde eik.

2015
16
oct

De MobyLift TC-80, tilhulp voor grote platen en panelen

MobyProducts B.V. in hal 1 op standnummer 1381 toont de MobyLift TC-80. De TC-80 is een mobiele tilhulp, die voor veel producten geschikt is, zoals houten platen, interieur panelen, glas en tegels. Het voordeel van de TC-80 is dat de ruimte onder het product geheel vrij is. Met behulp van vacuüm kunnen de producten zowel horizontaal als verticaal opgepakt en geplaatst worden. Meer informatie vindt u op www.mobylift.nl.

 

 

2015
15
oct

Timmeren aan meer efficiëntie

Kobe De Corte, mede-zaakvoerder van De Corte & Ko.be, licht toe:

Onze activiteiten zijn uiteenlopend. Enerzijds het ontwerp en de realisatie van maatwerk meubelen, unieke gepersonaliseerde keukens maar ook binnenschrijnwerk. Anderzijds de plaatsing van nieuw en renovatie van oud parket. Onze derde activiteit: isoleren met milieuvriendelijke cellulosevlokken. Een nauwkeurige opvolging van machine- en manuren is hierbij van essentieel belang.

2015
15
oct

BINKS & DEVILBISS AUTOMATISCHE PISTOLEN

Bij de automatisatie van een lakproces moet er meestal de keuze gemaakt worden voor een hoge – of lage druk lakapplicatie. Beide technologieën hebben hun voor- én nadelen. Bij een lage druk applicatie kan er een hoge kwaliteitsfinish behaald worden en is de afstelling vrij eenvoudig, maar is er behoorlijk wat rendementsverlies. Bij een hoge druk applicatie (Air Assisted Airless) gaat de productiesnelheid en rendement gevoelig omhoog. Wat als je deze twee werelden nu kon combineren?

2015
15
oct

NIEUW De MobyLift TC-120 NIEUW

MobyProducts B.V. in hal 1 op standnummer 1381 heeft een nieuwe tilhulp ontwikkeld: de MobyLift TC-120, met name geschikt voor de interne logistiek van meubelfabrikanten en interieurbouwers. De TC-120 is mobiel, compact en snel. De TC-120 is ook geschikt voor spaanplaat en MDF. Op de stand worden de eerste beelden getoond.

 

2015
14
oct

Parket voor de schrijnwerker

Belgiqa is hèt parket voor de schrijnwerker, maatwerker of totaalinrichter!
Ter plaatse schuren, oliën of vernissen is verleden tijd!
Enkel verlijmen en klaar is kees!
Een meerlagenparket in Europese Eik, verkrijgbaar in 67 kleuren, perfect afgewerkt,
kant en klaar om te plaatsen.

Dit parket op maat sluit perfect aan op het maatwerk van de schrijnwerker:
de klant stelt zelf zijn parket samen, kiest de afmeting, kwaliteit, kleur en voeg

2015
14
oct

TOTAALPAKKET VOOR DE RAMEN EN DEUREN INDUSTRIE

Op deze beurs presenteert Groeneveld Automatisering een totaalpakket voor de ramen en deuren industrie.
De basis van dit systeem is het GA Kader teken module, hierin tekent de schrijnwerker zijn kaders/ramen met daaraan gekoppeld de calculatie + offerte. Uit de tekeningen wordt de werkvoorbereiding gegenereerd compleet met profiel tekeningen. De bestellingen kunnen via een E-Mail verstuurd worden naar de leveranciers volgens een vast formaat, zodat deze automatisch worden verwerkt door de leveranciers.
De volgende modules maakt het systeem compleet:

2015
14
oct

GLISS à BOIS

Paraffine stick, spray silicone, le pétrole .....? Est-ce qu'ils sonnent familier pour vous et vous êtes à la recherche d'une autre solution?
Très efficace, ciblée et abordable est le GLISS à BOIS ...
Disponible en flacon pulvérisateur professionnel en 0.75L et bidon de 5L.
Sur le stand 4438!

2015
14
oct

Brother zaagmeel productiemachine

In één enkele bewerking van volledige boomstammen tot zaagmeel... het kan met de nieuwe zaagmeelproductiemachine van Brother.

Kom de Brothermachine  ontdekken op stand 1469 !!

2015
14
oct

Pistolets de peinture Advance HD

La technologie d'application de peinture Devilbiss a fait de nouvelles avancées.

La gamme de pistolets Advance HD High Demand garantit un pistolet DeVilbiss pour chaque type d’application industrielle de finition. En alimentation pression, succion ou gravité, tous les pistolets Advance HD utilisent une gamme complète de chapeaux d’air offrant une atomisation exceptionnelle avec tous les types de produits à base solvantées, hydro, à haut extrait sec ou bi-composants.

 

L’expertise et la performance DeVilbiss inégalées en Industrie.

2015
13
oct

Nieuwste uitvoering van de MobyLift MC-120-H

MobyProducts B.V. toont in hal 1 op standnummer 1381 de nieuwste uitvoering van de MobyLift MC-120-H. De MC-120-H is een handig hulpmiddel, dat met behulp van vacuüm speciaal geschikt is voor het transporteren en monteren van binnendeuren. Met de MC-120-H kan ook vanaf een stapel worden gewerkt. Meer informatie vindt u op www.mobylift.nl.

2015
13
oct

Nieuw FREUD zaagblad opdeelzaagmachines

Freud stelt op PROWOOD hun vernieuwd zaagblad voor speciaal ontwikkeld voor opdeelzaagmachines. Het blad behaalt 30% langere standtijd. Ontdek de FREUD LSB-X serie op stand 1160 bij Merlier Slijperij.

Professioneel HM zaagblad voor het zagen van plaatmaterial zoals MDF of spaanderplaat met melamine of laminaat. 
FREUD PATENT : Silver Ice Coating, speciaal ontwikkeld stamblad, alleen bij FREUD, patent !
Voordelen: extreem stabiel zagen bij hoge toerentallen, hogere afwerkingsgraad, laag geluid bij zagen !
Speciaal systeem tegen overhitting en slingeren stamblad.

2015
13
oct

BINKS GEMS ELEKTRONISCH 2K MENGSYSTEEM

GEMS is een elektronisch gestuurd mengsysteem van Binks om verf en activator accuraat te mengen. Het toestel biedt de mogelijkheid om 5 verschillende kleuren te mengen en heeft een ingebouwde programmeerbare spoelmodus die tot 65% minder solvent gebruikt. Het elektronisch gedeelte is bijzonder eenvoudig te bedienen via een 7” touchscreen in kleur met duidelijke en overzichtelijke iconen en biedt u de mogelijkheid om het gebruik van verf en solvent in kaart te brengen.

2015
13
oct

ALSIBOIS pâte à bois, présent à PROWOOD !

ALSIBOIS present à PROWOOD pour la 5° fois....

Avec ce pâte à bois on peut faire des remplissages efficace et professionel dans tous les types de bois

Idéal pour le menuisier et peintre dans la construction et dans l'industrie.

Utilisé pour fenêtres, portes, MDF (intérieur), les cuisines et la construction des armoires, des escaliers, panneaux de plancher, bois de jardin, bateaux, etc.
 

2015
13
oct

Franken Standenbouw & Work = een goede combinatie !

Els, verantwoordelijk voor de boekhouding, administratie en het personeel van Franken Standenbouw zal het zeker beamen!

Een project verwerken van A-Z met Work. Iedereen bij Franken werkt hieraan mee: van projectleider tot standenbouwer!

Elke werknemer heeft nu een scanner die hun ‘papier’ vervangt en ze zijn daar heel tevreden mee: het gaat sneller en minder risico op fouten

2015
13
oct

Ransflex Pistolets Electrostatiques

Réduisez votre consommation de peinture par un meilleur confort pour l’opérateur.

Pistolet compact et léger doté d’une excellente atomisation, le tout nouveau pistolet RansFlex offre de nouvelles fonctions et de nouveaux avantages qui sont supérieurs à ceux de tous les autres pistolets électrostatiques.

2015
12
oct

Amotec partenaire officiel pour Höcker Polytechnik

Amotec travaille depuis 3 ans avec Höcker Polytechnik. 

Höcker Polytechnik est le plus grand constructeur allemand de systèmes d'aspirations et de presses à briquettes.

Les produits de  Amotec et Höcker sont pour la pluspart complémentaires et les deux sociétées ont le même esprit au point de vu qualité et service-après-vente.

Höcker a choissie Amotec comme importateur et point de service officiel en Belgique.

http://www.hoecker-polytechnik.com/en/about-us/worldwide/sales.html

2015
9
oct

afvalverwerking

VEBIM NV is dealer van onder andere Nazzareno Costruzioni.

Dit bedrijf heeft vooral naambekendheid in de afvalverwerking.

Afval kost geld !

Een brikettenpers kan u helpen uw eigen houtafval te verminderen en opnieuw te gebruiken als natuurlijke brandstof.

Kom de Brikettenpers van Nazzareno ontdekken op stand 1469 .

2015
9
oct

Logitrans - Manipuleren van Plaatmateriaal

Oplossingen voor het manipuleren van plaatmateriaal

U komt regelmatig in situaties waar zware platen verplaatst moeten worden. Rugklachten en knieproblemen zijn dan ook schering en inslag.

Door te investeren in een vacuüm hefsysteem maakt u definitief komaf met deze problematiek. De VacuEasylift zorgt ervoor dat u zwaar plaatmateriaal heft en verplaatst zonder enige inspanning en zonder enig tijdsverlies.

2015
8
oct

ETIKETTEN DIE HET SPUITPROCES DOORSTAAT

FLOMASK ETIKETTEN ZIJN ETIKETTEN WELKE HET SPUITPROCES DOORSTAAT

Het FloMask etiket is een etiket dat ontwikkeld is om een spuitproces te doorstaan.
Het bestaat uit 3 delen waarvan het bovenste deel na het spuiten wordt verwijderd.
De etiketten worden in de muurkant geplakt.

Het gebruik van de FloMask etiketten is zeer eenvoudig.
Een setje etiketten bestaat uit 3 delen, te weten 2 etiketten en een transparante beschermlaag.

2015
7
oct

OVERNAME NEMEGEER Filter- en Luchttechniek door DETA Machines BVBA

Nemegeer Filter- en luchttechniek is reeds meer dan 20 jaar gespecialiseerd in stofafzuiging en filterinstallaties voor de houtverwerkende sector.  De onderneming uit Brugge bouwde een sterke reputatie en een uiterst tevreden klantenbestand op.  Om de groei van de voorbije jaren in goede banen te leiden had de onderneming nood aan een verdere uitbouw van het administratie en commerciële aspect van de onderneming.  Deze werd gevonden binnen de bestaande organisatie van DETA Machines BVBA uit Roeselare.

2015
7
oct

Nieuw op de beurs: PM1500

Parmatam is al jaren lang gespecialiseerd in de productie van houtdroogtoestellen met warmtepomp. Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar energiezuinige oplossingen om grotere volumes naaldhout te drogen, ontwikkelden we de PM1500. Het is telkens een uitdaging om een groter toestel te ontwerpen maar het is ons opnieuw gelukt! Na de PM1200 lanceren we de PM1500 waarmee tot 50m³ zacht hout gedroogd kan worden.

2015
7
oct

Product in de kijker: testblokje voor houtvochtmeter GANN

Vermijd discussies! Met het testblokje voor houtvochmeters van GANN kan u zelf controleren of uw houtvochtmeter nog correct werkt. De meter wordt aangesloten op het testblokje. Als de uitgelezen waarde overeenstemt met de referentiewaarde weet u zeker dat uw meter juist werkt. Eenvoudig en handig!

2015
6
oct

Verhuis Vebim

De firma VEBIM NV bevind zich sedert begin oktober op een nieuwe locatie.

Om de klanten een nog beter overzicht te geven van de machines in stock hebben we een vernieuwde toonzaal van 8.000 m².

Naast tweedehands machines kan u nu ook bij ons terecht voor nieuwe machines.

Onze nieuwe toonzaal is van maandag tot vrijdag open van 8u tot 12u en van 13u tot 18u.  Op zaterdag na afspraak.

!! Nieuw adres !! : Bozestraat 41  8501 Heule.

 

 

2015
5
oct

Déligneuse monolame STÖRI MANTEL

Il est de plus en plus clair qu'une panneauteuse horizontale n'est pas la machine idéale pour le délignage de bois massif, comme p. ex. des bois sciés sur boule. La déligneuse monolame convient beaucoup mieux à ce type de sciage. Le travail se fait non seulement sans effort, mais également au niveau de la sécurité, c'est le jour et la nuit.

2015
5
oct

Vacuüm Hefsystemen

Axysto is gespecialiseerd in de ontwikkeling, de automatisatie en de implementatie van productie systemen. Het engineeringsbureau bestaat al meer dan 25 jaar en is intussen een referentiepunt geworden naar kwaliteit en service binnen de sector.

2015
5
oct

Duthoo table rotative de pistolage

Travail rationnel: Avec son système de rotation et ses supports
réglables la table rotative D10 peut s’adapter individuellement
à toutes les pièces.
Avec les bras individuellement réglables, les turbulences et les
retours sont largement minimisés. Le D10 DUTHOO est très
facile à régler et à nettoyer Les articulations restent propres
même en cas d’encrassement de la table.

2015
3
oct

Road Show Festool

Een vrachtwagen boordevol ideeën voor uw dagelijks werk !

Kom op donderdag 8 oktober naar MERLIER SLIJPERIJ en geniet van ONGEZIENE kortingen op ons huismerk FESTOOL !

Esserstraat 18 - Zwevegem (vanaf 15u tot 21u)

2015
2
oct

15 ans Amotec !

Amotec fête son 15-ième anniversaire avec des portes ouvertes le 20 et 21 novembre. 

Amotec a choissie de produire tout soi-même et dispose pour ceci d'un lieu de production de 5000 m² le long de l'E17 à Deerlijk.

Nous sommes un des seuls constructeur en Belgique qui a choissie de tout fabriquer dans notre propre usine.

Non seulement la canalisation, mais aussi les filtres, ventilateurs, écluses et les armoires electrique avec numérisation sont fait maison.  Cici nous permet de livrer un service très efficace, sans être dépendant des facteurs extérieur à l'usine.

2015
2
oct

Le numéro "Prowood" de Noblesse Info est sorti

Faites connaissance avec Noblesse Info, le magazine de notre entreprise. Un moyen idéal pour informer les clients et autres personnes intéressées sur l'entreprise, les nouveaux produits, les services et les foires à venir.

Nous sommes fiers de notre magazine. La première parution date de 1978. Qui peut en dire autant? smiley

2015
1
oct

ELCON Sawing Technology

Smeding Machines bvba is exclusief importeur / verdeler van ELCON zaag machines.

Elcon, zal samen met Smeding Machines op de "PROWOOD 2015" aanwezig zijn en het succesvolle DSX model demonstreren.

Daarnaast zal SMEDING MACHINES bvba de nieuwste UNITEAM CNC technologie demonstreren, dit samen met DDX Cad/Cam. UNITEAM CNC is 'de' CNC specialist voor hout, kunststof en aluminium.

2015
1
oct

TimberGripper - Hout Hanteren

De betrouwbare oplossing voor het hanteren van hout: Platen, vellen, profielen, rails, balken, deuren, kozijnen, pallets, etc...

STAND 1479

2015
30
sep

Houtdrogerij Parmatam bestaat 10 jaar!

U zoekt een betrouwbare partner voor het drogen van uw hout?

In 2005 zette Parmatam de stap om zelf een houtdrogerij te starten. Als producent van houtdrooginstallaties hadden we alle expertise en ervaring in huis om onze loondrogerij optimaal uit te rusten.

2015
30
sep

Ventilateurs à haut rendement

Nous sommes entrée dans un projet de ventilateurs à haut rendement de l'université Gand, il y a deux ans.

Les premiers résultats sont fénoménales.  Après l'échange du ventilateur et sa commande nous avons mesuré une diminution de 50 % de consomation éléctrique.   (36 kW - 18 kW à capacité égale)  Vu que les systèmes d'aspirations sont les plus grands consommateurs d'électrique il est très important d'y faire attention.  Le prix d'achat est une chose, la consomation reste un coût qui dure.

 

 

2015
30
sep

Nouvelle amélioration pour le Tenso P-14

„encollage plus rapide pour tous les angles“

En septembre 2015, Lamello ajoute au Tenso P-14, l’aide à l’encollage couronnée de succès, une fonction de pré-tension. Grâce à cette fonction, l’élément d’assemblage peut être utilisé dans tous les angles encore plus rapidement et efficacement. Ainsi, un grand nombre de nouvelles possibilités avantageuses s’ouvrent à l’utilisateur.

2015
28
sep

Noteren en uitrekenen = Voltooid verleden tijd met Work !

Het noteren van uren en materialen met pen en papier is niet meer van deze tijd:  Work vervangt deze door Scanner en Tablet.
Voor de werkuren gebruiken we een zakformaat barcodescanner, materialen worden ingegeven op een Tablet en via Wifi worden de materialen doorgestuurd.

De belangrijkste voordelen van deze manier van werken: snel, correct en overzichtelijk

U krijgt een perfect overzicht van de prestaties en het gebruikte materiaal !

2015
28
sep

Spuitcabines voor de houtsector en meubelsector

Belmeko is fabrikant van lakinstallaties op maat.  Zo is elke installatie verschillend doordat het aangepast is volgens de wensen, product, inplanting en budget van elke klant.

Belmeko dankt haar succes door haar globale aanpak gaande van het ontwerp tot de service van haar producten :

- luisteren naar de wensen van haar klanten

- ontwerp met innovatie

- overleg met de klant

- fabricatie in huis

- eigen montage

- service na verkoop

2015
28
sep

Voorstelling Sluyts Products

beste,
graag willen wij ons via Prowood voorstellen aan het grote publiek.
wij zijn nog niet over gans België bekent bij het grote publiek in de houtbewerkingsmachines, maar met
ruim 500 vaste klanten en 11 jaar sectorervaring willen we ons via deze weg ook aan u voorstellen, of kom ons bezoeken in Hal 1 stand 1420.
daar gaan we enkele machines, zoals houtbreker, brikettenpers, stofafzuiging, schuurtafel,... aan u voorstellen.
2015
28
sep

Duthoo Doorspray Unit

Avec le système on sait laquer et poncer des portes par une personne.

Possible de régler hauteur et longueur. Après laquage on met facilement la porte dans le chariot de séchage Duthoo Basic ou M4.

Le Doorspray Unit est livré standard avec les bras de suspension (doorhandle set 2 pcs) et 4 vis.

Le Doorhandle set est disponible apart par set de 2 pcs.

2015
24
sep

Spuitcabine voor trappen, deuren en binnenschrijnwerk.

Bij Depover, een maatwerkfabrikant van trappen, deuren en binnenschrijnwerk, heeft Belmeko een lakinstallatie op maat ontwikkeld volgens de wensen van de klant.

Flexibiliteit en hoge afwerkingsgraad vormen de belangrijkste visie van de firma Depover.  Om het lakproces te optimaliseren voor hun diverse types hoogwaardige producten, heeft Belmeko een spuitcabine op maat ontworpen.

De cabine werd voorzien van een eenvoudig railsysteem zodat er onderdelen van leuningen kunnen opgehangen worden.  Ook volledig trapdelen kunnen als één geheel gespoten en gedroogd worden.

2015
24
sep

Spuitwand met andreafilter / paintstopfilter

Belmeko is fabrikant van lakinstallaties op maat. Zo behoren ook afzuigwanden met andreafilter / paintstopfilters tot haar productgamma. Een spuitwand is de ideale oplossing voor iemand die op een budgetvriendelijk wijze wenst te starten met lakken/vernissen van houten stukken. Daarnaast kan men deze module mee laten evolueren met uw productie door de mogelijke toekomstige uitbreidingen: - 1ste uitbreiding: voorbouw met verlichting - 2e uitbreiding: loopdeur met filterplafond. - 3e uitbreiding: inblaasgroep met brander Uw investering zal dus zeker meer dan de moeite waard zijn.

2015
24
sep

Duthoo Peelcoat

DUTHOO PEELCOAT WHITE is een waterverdunbare striplak, die voor tijdelijke bescherming tegen vervuilingen wordt toegepast op hoogwaardige delen en ondergronden zoals aluminium en alle non-ferro metalen.

DUTHOO PEELCOAT WHITE is bij uitstek geschikt voor de wanden van spuitcabines.

2015
23
sep

Windec

Het optimalisatieprogramma WINDEC herleidt uw materiaalverlies en zaagtijd tot een minimum!

Door de veelheid aan mogelijke zaagparameters kan u zelf bepalen hoe uw ideale optimalisatie er dient uit te zien. Of dit nu het minimum zaagverlies of de snelst mogelijke verwerking is, de resultaten staan er in een oogwenk.

Voorbeelden van parameters zijn oa. de richting eerste snede, de dikte van de zaagsnede, de haaksheid, de richting en positie kopse snede, groepering stukken, opzoekingsniveau, stapeling volgens maximum aantal stroken, maximum aantal of maximum zaaglengte.

2015
22
sep

Mirka Abranet Max; de innovatieve smalband met lange levensduur!

In navolging van de Mirka Abranet schijven en stroken introduceert Imbema Rhiwa Schuurtechniek nu de Abranet Max smalbanden. Abranet Max is een universeel netschuurproduct, speciaal ontwikkeld voor diverse ondergronden zoals plamuur, gelakt en ongelakt hout, gipsplaten en spachtelputz.

2015
22
sep

Qui dit Ergonomie dit aussi Economie

Nos tubes de levage sont conçus pour lever des charge entre 5 et 200 kg.

Ils sont faciles à installer, très maniables et peuvent être adaptés en vue de lever en principe n’importe quel objet.

 

2015
21
sep

Inspiratie, advies en begeleiding om het te maken

Elke vakman die zich wil blijven onderscheiden met zijn expertise gaat voortdurend op zoek naar mogelijkheden om zijn kennis aan te scherpen. Stilstaan is immers achteruit gaan, zeker nu de afgelopen jaren de innovatie en techniek van het meubel een steile vlucht hebben genomen. Het volgen van trends en de nood aan deskundige bijscholing is dan ook een taak van fabrikanten en merken, maar aangezien zij vaak grote multinationals zijn, is de kloof veelal te groot.

2015
21
sep

Mirka Abranet Max; de innovatieve smalband met lange levensduur!

In navolging van de Mirka Abranet schijven en stroken introduceert Imbema Rhiwa Schuurtechniek nu de Abranet Max smalbanden. Abranet Max is een universeel netschuurproduct, speciaal ontwikkeld voor diverse ondergronden zoals plamuur, gelakt en ongelakt hout, gipsplaten en spachtelputz.

2015
21
sep

“ Tot 200kg met 1 hand ! ”

De Vaculex VL

De doorsnee Prowood bezoeker wordt elke dag met dergelijke hefproblemen geconfronteerd.

Met dit vacum hefsysteem hoeft u enkel nog op een knop te duwen en de last wordt van uw schouders genomen.

Een goede ergonomie is ook goed voor de portemonnee : Tillen kan gevaarlijk en kostbaar zin !

 

2015
21
sep

Houtvochtmeting van Gann

Voor houtvochtmeting verdelen wij de meters van het Duitse GANN. De meettoestellen zijn uitgrust met een houtsoortencorrectie en een temperatuurcompenstatie. Er zijn verschillende types beschikbaar naargelang het gewenste bereik van 4% tot 30, 60 of 100%.

Ook meters voor bouwvocht, oppervlaktemeting en alle accessoires verkrijgbaar. Vraag ernaar op onze stand! Hal 1 - 1452 

 

2015
21
sep

Weg met papieren werkbonnen!

Het verwerken van papieren werkbonnen kan tijdrovend zijn, wij vervangen deze door onze uiterst handige zakformaat Barcodescanner.

 

 

Onze werkwijze: via Work print u een fiche af met de barcode van het project en de mogelijke bewerkingen die bij dit werk zullen gebruikt worden.

2015
16
sep

Duthoo Oil Care

Oil Care
Concentré puissant contenant des ingrédients naturels – pour le nettoyage et
l’entretien régulier
• Idéal pour les parquets en bois traités à l’Huile-Cire, mais également pour les
parquets vernis, le stratifi é, les carrelages céramiques et
PVC
• A un effet liporestituant et ne dessèche pas le sol
• Application : ajouter tout simplement à l’eau de nettoyage
et nettoyer le sol légèrement humide
• Disponible en bidon de 1 et 5 litre.

2015
15
sep

herfstnoviteiten op Prowood

Ostermann herfstnoviteiten 2015

Nieuwe Catalogus, nieuwe kanten, nieuw reinigingsmiddel, nieuwe lijmen ...

In de nieuwe Ostermann catalogus en op de diverse herfstbeurzen 2015 ontdekt de Ostermann klant tal van nieuwe producten, zeer actueel en soms baanbrekend. Ook op de ProWood in België kan elke relatie zich persoonlijk over nieuws en noviteiten bij Ostermann laten informeren:

2015
14
sep

Laat u inspireren door ProdInter Holland

ProdInter Holland BV is een bedrijf dat naast een ruime collectie meubelbeslag ook grepen en knoppen ontwerpt en produceert.

Wij vertegenwoordigen ook TOP fabrikanten waarbij het uitgangspunt altijd trendsettend design is in combinatie met hoge kwaliteit producten.

Toch zijn de prijzen niet hoog, omdat wij werken vanuit een business to business model. De producten zijn per commisie uit voorraad leverbaar.

2015
14
sep

Hesse Benelux NV

Hesse Benelux is een dochterbedrijf van Hesse GmbH & Co. KG uit Hamm (D). Hesse Benelux is gevestigd in Nazareth (B) en is gespecialiseerd in coatings voor de afwerking van meubels, projectinrichting en vloeren.Onze klantenkring bestaat uit industriële geautomatiseerde- als ook ambachtelijke lakverwerkers in de parketbranche, interieurbouw en aanverwante sectoren. Zo kunt u onze producten o.a. aantreffen bij keukenbouwers, deurenfabrikanten, (scheeps-)interieurbouwers, beddenfabrikanten en fabrikanten van houten vloeren, maar ook bij uw plaatselijke parketteur.

2015
14
sep

WinStairs, het trappenprogramma

WinStairs, het trappenprogramma met een gebruiksvriendelijke en visuele ingave. 

De ingave van de trap gebeurt met preview in het grondplan. Voor de meest courante trappen wordt gestart van een basismodel. Andere trapvormen kan men creëren met de vrije ingave. Voor beide manieren van ingave zijn er geen beperkingen qua vorm, aantal bordessen, traparmen, ... Onderdelen kunnen op elk moment aangepast worden.
Met de 3D weergave bekijkt en controleert u de trap van alle kanten.

2015
14
sep

Masterwood Project 350

Centre d'usinage pour portes, meubles et escaliers. Il existe une version plus long pour les escaliers ou pour charger deux portes en pendulaire.

Le moteur horizontale est contrôlé en deux positions pour fraiser les charnières sous minus 3 degrées ou horizontales pour les charnières invisibles.

Aussi le mortaise est fraisé avec un moteur horizontale.

Un constuction de pont donne plus de stabilité et alors un qualité de finition meilleure et une durabilité d'outils plus long.

2015
14
sep

Découvrir. Developper. Améliorer.

L’histoire de Leitz. Jadis, aujourd’hui et demain. Venez avec nous ...

Quels potentiels pourront être obtenus par l’intégration des outils dans la fabrication en réseau?

Que signifie le service après-vente de Leitz? Que doit-on prendre en considération pour le travail des matériaux non-wood?

Nous répondons à toutes ces questions et bien plus à Prowood où vous découvrirez également nos produits innovants exposés à notre stand Hal1.

2015
13
sep

Waarom een spuitcabine aankopen?

Belmeko zet graag voor u de redenen op een rijtje waarom het investeren in een spuitcabine ook voor u een goede oplossing kan zijn.

Een Belmeko spuitcabine is een belangrijke investering aangezien het voor verschillende voordelen zorgt. Zo heeft het onder andere de volgende kenmerken:

  1. Flexibiliteit in uw bedrijf om zelf het lakwerk te verrichten doordat u het niet meer hoeft uit te besteden.

  2. Onafhankelijkheid van derden om te lakken, geen extra verpakking/transport,…

2015
12
sep

DETA Group - Opendeurdagen 2015

Op vrijdag 2 oktober (van 13h00 tot 21h00), zaterdag 3 en zondag 4 oktober (van 10h00 tot 18h00) bent u welkom in de toonzaal en magazijnen van DETA Machines BVBA te Roeselare.  Naast een ruim aanbod van meer dan 500 tweedehands machines, is er ook een zeer ruim gamma nieuwe houtbewerkingsmachines van topmerken als SCM, MiniMax, Robland en Cosmec.  Er zijn talrijke demonstraties op cnc-machines, kantenlijmers en andere machines.

En infostands voor stofafzuiging, snijgereedschappen en schuurmaterialen.

INSCHRIJVEN

2015
11
sep

ForthCAD, een volledig grafisch atelier

voor uw 3D presentaties.
De toepassingsmogelijkheden van ForthCAD zijn uiteenlopend: ingerichte keukens, bemeubelen van burelen, badkamers, apotheken, veranda's,...
De 2D zichten laten toe een technisch plan te realiseren en persoonlijke presentaties te maken. Via eenvoudige tools kan u automatisch bematen , technische symbolen creëren en invoegen of tekst ingeven. Ook spots,schaduw- en spiegeleffecten, evenals kleuren en texturen kunnen makkelijk toegevoegd worden.

2015
11
sep

BESTEL NU UW LIJM ONLINE!

Merckx is een Brugse producent en distributeur van lijmen voor de houtverwerkende industrie. U kan bij ons terecht voor : dispersielijmen (ook formules op maat), smeltlijmen (voor kantenverlijming), kwastbare en spuitbare contactlijmen, UF-lijmen, parketlijmen, kitten : PU, MS Polymeer en PU bruislijm.

Maak het u gemakkelijk en bestel nu ook via onze gloednieuwe webshop - https://webshop.merckx.be !

2015
10
sep

Nieuwe Locatie Vebim

Vebim verhuist naar een nieuwe locatie.

Vanaf week 39 kan u op het volgend adres terecht voor houtbewerkingsmachines met ervaring en ons aanbod nieuwe machines.

Vebim NV
Bozestraat 41
8501 Heule

2015
10
sep

Abranet Max smalbanden

In navolging van de Mirka Abranet schijven en stroken introduceert Imbema Rhiwa Schuurtechniek nu de Abranet Max smalbanden. Abranet Max is een universeel netschuurproduct, speciaal ontwikkeld voor diverse ondergronden zoals plamuur, gelakt en ongelakt hout, gipsplaten en spachtelputz. De unieke netopbouw zorgt voor een optimale stofafzuiging en een fijner kraspatroon, wat resulteert in een betere finish van het oppervlak. Ook ontstaat er dankzij de netopbouw geen wrijvingswarmte, waardoor het schuuroppervlak niet oververhit raakt of de band verbrandt.

2015
9
sep

WiDooCa, het moderne kastenprogramma

waarbij kasten ingeven kinderspel wordt.

De visuele controle en de link met ForthCAD biedt de moderne timmerman een snelle en gebruiksvriendelijke ingave van kasten, binnendeuren en wanden aan. Van de ingegeven modules worden automatisch de prijs en de productietechniek berekend.

2015
8
sep

Schuren is en blijft een ambacht

Een schuurmachine is niet gewoon maar een schuurmachine. Machinaal schuren is een ambacht, waar millimeterwerk van belang is. Boere levert daarom op iedere schuurvraag een antwoord, of het nu om een standaardmachine of om een speciaalmachine gaat. Alle machines zijn klantspecifieke oplossingen, waarbij het niet alleen om hout schuren gaat, maar andere materialen als kunststoffen, composietmaterialen, imitatie teakdekken, HPL, steen, metaal, rubber, papier, folies, fibercement, een steeds belangrijkere rol gaan spelen.

2015
5
sep

Belmeko, De specialist in lakinstallaties

Met meer dan 20 jaar ervaring is Belmeko gespecialiseerd in ontwerp, fabricage, montage en service van allerlei installaties op maat die met coating, oppervlaktebehandeling, luchtfiltering en luchtverwarming te maken hebben.

Ons gamma omvat complete lakstraten zowel voor poeder- als natlakapplicaties, sproeitunnels, dompelbadenreeksen, industriële ovens, poederlak- en natlakcabines, spuitwanden, verflabo’s en opslagruimtes voor brandgevaarlijke producten.

2015
5
sep

Masterwood Project TF100

Nouvelle version du Project TF

la machine est plus compacte avec des dimensions utile de travail plus grand. On peut le placer contre un mur à deux cotés. Largeur 2450 longeur 1990. Moins que 5 metre quaré et elle peut travailler sur des panneaux illimités en longeur. Il ya des rolleuax en haut avec une bare de torsion pour obtenir une pression plus egale independent qu les panneaux sont large ou petite.

2015
4
sep

Viva Machines est distributeur exclusif de Working Process pour la Belgique!

Nous avons des bonnes nouvelles pour les petites et moyennes menuiseries en Belgique!

Working Procces a développé une nouvelle machine à commande numérique pour l'usinages des fênetres. La machine présente les mêmes caractéristiques que les installations plus grandes. La suele différence est la capacité de production qui est inférieure. La mode de fonctionnement et le dispositif de serrage restent identiques.

N'hesitez pas de nous visiter sur Prowood pour plus d'info! 

2015
4
sep

Nieuwe generatie Combilift Elektro zijladers

De Combilift E serie 4-weg zijlader is beschikbaar in capaciteiten van 3T tot 5T. De aandrijving met elektro AC motoren op 2 wielen, waarvan 1 onder het platform zorgt voor een beperkt stroomverbruik en een precieze sturing in zijladermode zelfs met volledige belasting.

Regeneratief remmen en de standaard LED lichten verhogen de batterijautonomie voor langdurige intensieve inzet en verminderen de onderhoudskosten. De batterijcapaciteit van de Combilift staat in combinatie met de gepatenteerde Combilift 2 wiel aandrijving garant voor een werkshift van 8 uur.

2015
1
sep

Titman snijgereedschap op Prowood

Titman stelt een ruim gamma aan bovenfrezen voor specifiek voor SOLID SURFACE materialen, zoals Corian en Hi-Macs...
Het merk levert top-kwaliteit frezen en behoort tot één van de beste fabrikanten van freesgereedschap.iso9002.gif

Titman was de eerste fabrikant met een ISO 9002 certificering.

2015
27
aoû

GROENEVELD AUTOMATISERING DE SPECIALIST VOOR HET AANSTUREN VAN BEWERKINGSCENTRUMS

Doordat alle as tekeningen van de gereedschapsleveranciers in ons pakket zijn ingelezen, kunt u heel gemakkelijk zelf de langs- of kops-bewerking aan de profielen programmeren (dit zijn alleen de profielen welke nog niet door uw gereedschapsleverancier zijn geprogrammeerd).

 

 

Het meeste beslag is al geprogrammeerd door de fabrikanten van het hang en sluitwerk, natuurlijk kunt u dit ook zelf in ons programma programmeren.

 

 

2015
18
aoû

Chariot-mini pour les depots le plus petits!

Le BTR- 9 série de chariot élévateur électrique est le partenaire idéal dans les petits espaces. Avec une largeur de seulement 99cm, longueur de 1m65 et un rayon de braquage de 1m33, elle est la machine la plus compacte de la gamme. Grâce à sa taille compacte, il est souvent plus facile à utiliser qu'un gerbeur de capacité similaire. Equipé avec déplacement latéral intégrée, batterie de traction 24V et hauteur de levage jusqu'à 6 mètres .
2015
14
aoû

Viva Machines exclusief dealer Belgie Working Process

Goed nieuws voor de vele kleinere tot middelgrote schrijnwerkerijen in Belgie

Vanaf 15/07/2015 is Viva Machines de exclusieve dealer voor Working Process 

Working Process ontwikkelde een nieuwe cnc raammachine met dezelfde sterke eigenschappen als de grotere installaties die reeds door verschillende grote raamconstructeurs in Belgie aangekocht werden. Enkel de productiecapaciteit is lager maar niet de bewerkingswijze van de machine of de kleminrichtingen.

Kom langs bij Viva Machines op Prowood voor meer info.

2015
12
aoû

Chariots-mini pour mini-espaces.

Le BTR- 9 série de chariot élévateur électrique est le partenaire idéal dans les petits espaces. Avec une largeur de seulement 99cm, longueur de 1m65 et un rayon de braquage de 1m33, elle est la machine la plus compacte de la gamme. Grâce à sa taille compacte, il est souvent plus facile à utiliser qu'un gerbeur de capacité similaire. Equipé avec déplacement latéral intégrée, batterie de traction 24V et hauteur de levage jusqu'à 6 mètres .
2015
12
aoû

Smeets Trading verhuist naar groter pand in Peer

Smeets Tading, gesprecialiseerd in kantenband voor de keuken- en interieurindustrie, is verhuisd van hun thuisbasis Meeuwen naar het industrieterrein in Peer. In het voormalig bedrijfspand van Burocad vinden ze voldoende ruimte om hun expansie vorm te geven.De omzet is de afgelopen vijf jaar verdrievoudigd zodat het hoog tijd werd om een ruimer kantoorgebouw te betrekken.

2015
12
aoû

Nieuwe Hyundai 8ton diesel met Stage IV motor

Deze machine voldoet aan de meest strenge Europese uitstootnorm. Namelijk 95% minder roetuitstoot dan de vorige generatie (Stage IIIB). De roetfilter wordt geregenereerd tijdens het rijden zonder werktijdverlies. Verder is de machine uitgerust met gebolde voorruit voor maximale visibiliteit, elektrisch kantelbare cabine voor makkelijk onderhoud en standaard voorzien van airco. 

Voor meer info http://www.raepers.com/nl/gamma/heftrucks-diesel/d/80d-9

2015
12
aoû

Ransflex Elektrostatische Spuitpistolen

Prestatiegericht, gebalanceerd, comfort voor de spuiter, hoge overdrachtsefficiëntie, onderhoudsvriendelijk, … Het gloednieuwe elektrostatische pistool RansFlex beschikt over alle nodige eigenschappen om tegemoet te komen aan  de noden van vandaag en morgen.

Hij is de best van de klas inzake verneveling, compact en licht in gewicht. De gloednieuwe RansFlex beschikt over verschillende nieuwe kenmerken en voordelen zodat hij elk ander pistool op de industriële markt overtreft. De concurrentie heeft geen schijn van kans.

2015
11
aoû

EGGER Feelwood: een nieuwe generatie oppervlaktestructuren

Beleef zelf de zes nieuwe en innovatieve oppervlaktestructuren van de Zoom collectie. Ze bieden de hoogste kwaliteit met een natuurlijk uitzicht en gevoel, gecombineerd met de uitstekende producteigenschappen van gemelamineerde spaanplaat:
◾krasvast
◾kleurvastheid
◾gemakkelijk schoon te maken

2015
6
juil

Breaking news

Hyundai verdubbelt zijn gamma 2.2ton tot 3.3ton met prijsvriendelijke diesel heftrucks!

Leverbaar vanaf medio 2015

2015
18
juin

DWK – HPT

DWK is een bedrijf dat keuken – en meubel deurtjes op maat en per commissie maakt , verder ook alle benodigdheden voor interieurbouw zoals kroonlijsten , lijstlijsten , pilasters , tafels enz . 
De deurtjes kunnen gemaakt worden in allerlei materialen en uitvoeringen : MDF folie, MDF gelakt , poedercoat , satijnlak , structuurlak , massief gelakt , massief gebeitst , geolied .

2015
17
juin

Workshop woodLAB

Ce vendredi 5 juin 2015 s’est tenu à Wavre, un workshop pour les utilisateurs de woodLAB. Ce fut l’occasion pour ces mêmes utilisateurs de se rencontrer, d’échanger leurs expériences respectives et d’assister tout au long de la journée à une mise à niveau pour une bonne utilisation du logiciel.Une multitude de points ont été passé en revue, et le gros morceau fut assurément l’importation de A jusqu’à Z d’une quincaillerie BLUM avec son intégration dans woodLAB. Un autre point important fut la création d’un catalogue de tiroirs.

2015
3
juin

Gasheftruck ideaal voor schrijnwerkerij

De 2.5 en 3 ton LPG vorklift is ideaal voor het werk in beperkte ruimtes omdat hij geen schadelijke roet uitstoot.
Voldoende capaciteit voor alle pakketten hout.
Eenvoudig wisselbare gasflessen van 10 of 18kg.
Mast 4m50 met doorrijhoogte van 2m16

2015
3
juin

Electrische vorkheftrucks

Met de nieuwe serie -9 Hyundai elektrische heftrucks geniet u door de Twin Drive AC sturing niet alleen van minimaal energieverbruik maar eveneens van uitzonderlijk handig manoeuvreerprestaties. Geschikt voor de kleinste ateliers.
De machines zijn standaard uitgerust met de volgende opties: Geïntegreerde zijschuiver - Volledige rijverlichting - Superelastische volle banden - Oliebadremmen - Programmeerbare Service Management - Grammer Comfortzetel - Twin cilinder Triplex doorkijkmast

2015
18
mai

PUR Hotmelt walsen

Egberts Rubber is al jaren lang leverancier van speciale rubber bekledingen voor PUR Hotmelt walsen.Deze laten zich beter reinigen dan de standaard siliconen walsen, waardoor de standtijd aanzienlijk wordt velengt. 

2015
11
mai

Téléchargez le nouveau numéro de Noblesse Info

En prévision de la foire Ligna à Hanovre, Noblesse Benelux a sorti le 60ème numéro de Noblesse Info. La première parution date de septembre 1978, il y a presque 37 ans. Noblesse Info reste un moyen idéal pour informer les clients et autres personnes intéressées sur l'entreprise, les nouveaux produits et services et les foires à venir.

Cliquez ici pour consulter le numéro "Ligna 2015" de Noblesse Info.

2015
22
avr

Duthoo Woodcleaner

Le dégrisant de Duthoo est un produit de nettoyage épais pour raviver et nettoyer les bois devenus gris en extérieur. Le Ge dégrisant ne goutte pas et peut donc être simplement appliqué - même sur les surfaces verticales. La patine grise est retirée grâce à l’effet profond du gel. L’application ultérieure d’une huile redonne au bois sa fraîcheur et sa couleur chaude.

2015
20
avr

DEG Cleaner

Enlève rapidement la plupart des restes de colle (autocollant - étiquette - colles de contact),  mastics, silicones, goudron, huiles,  graisses,  cires, encre d’imprimerie et excès de peintures (bien mouiller les dépôts secs).  

2015
17
avr

Traitement CHARPENTES, POUTRES

TRAITEMENT des bois, spécialement étudié pour des bois intérieurs ou sous abri. Sa formule fortement concentrée en insecticide, agit en profondeur sur toutes les essences de bois résineuses ou feuillues en préventif bois sains ou curatif bois attaqués : sapin, pin, chêne.  

2015
17
avr

Duthoo Woodoil

Des huiles et des cires naturelles forment la base de la gamme Duthoo Woodoil. L’huile pénètre profondément au cœur du bois et le protège de l’intérieur. La cire, quant à elle, forme une pellicule résistante qui laisse le bois respirer et le protège de l’extérieur. Le bois reste beau et résistant sur le long terme.

2015
1
avr

Polylak NV - MDF Coating Solutions

Poeder coating op MDF

Polylak NV werd opgericht in 1991 en is sindsdien gespecialiseerd in topkwaliteit lakwerk voor al uw maatwerk in het totaalinterieur. Deze specialisatie werd doorheen de jaren opgebouwd in alle toonaangevende eindafwerkingen die op MDF toegepast kunnen worden.

Het begon allemaal met natlakken op MDF, mogelijk in structuurlak, satijnlak, hoogglanslak en nextel, waarmee we ons konden onderscheiden. Alsook beitsen en vernissen van fineer zit sinds het prille begin in onze corebusiness.

2015
18
mar

Avec LMC, il y a du nouveau en Cuisine et en Salle de Bain

Mettre de l’ordre, optimiser le rangement, gérer les déchets… autant de petits plus qui font la différence dans un projet de cuisine ou de salle de bain. Avec sa nouvelle offre d’aménagements, d’équipements et d’éclairages, LMC propose mille et une solutions ergonomiques, astucieuses et innovantes pour répondre aux besoins quotidiens et à toutes les envies.

2015
10
mar

Duthoo Maintenance

Onze display is klaar : een compleet gamma aan reinigers en vernieuwers voor gepoederlakte en pvc ramen alsook sectionele poorten. Daarnaast bieden we u alle poederlakkleuren in de markt in spuitbus of retoucheflacon voor het herstellen op de werf.
Voor een verdeler in uw buurt : vincent@duthoo.eu

2015
10
mar

Nettoyant Inox

Le nettoyant protection inox est recommandé pour le nettoyage, l’entretien et la protection des aciers inoxydables servant à la décoration des immeubles et des constructions diverses, des sanitaires et cuisines industrielles, machines agro-alimentaire, etc.Il permet l’élimination des traces de doigt sur tous les aciers inoxydables et il restitue à l’acier inoxydable son brillant initial et laisse un film mono moléculaire de protection à tendance hydrophobe.

2015
10
mar

Architect@work

visit our innovations at ARCHITECT@WORK on april 23 and 24 2015 IN KORTRIJK EXPO.Specially tailored contact days for architects, interior architects, designers and other consultants with a focus on innovation.

2015
10
mar

Touch-up pen

New : TOUCH-UP PEN 12 ML. Available in all powdercoat colors. The perfect touch-up for scratches on powdercoated objects as wel as for PVC & ABS objects.

2015
2
mar

GRATIS BIJSCHOLEN BIJ LMC

Het innovatie- en opleidingscenter MODULE van de LMC Group lanceert haar opleidingscatalogus voor de meubelmaker, interieurbouwer en winkelinrichter. Dat geeft het complete overzicht van workshops en vakdagen die het center tijdens de eerste semester van 2015 organiseert.Uit een onderzoek van de bouwunie, op vraag van haar partner LMC, naar de nood aan gerichte opleidingen voor meubelbeslag bleek dat 70% van de ondervraagden interesse had in dergelijke opleidingen.De reden daarom is duidelijk: in het afgelopen decennia heeft de techniek van meubelbeslag een enorme evolutie gekend.

2015
27
fév

Plus de 3/4 de la superficie d'ores et déjà vendue !

A 2 semaines avant la séance de répartition des stands, plus de 3/4 de la superficie disponible est à nouveau vendue. A ce jour, 145 exposants ont répondu présent à ce rendez-vous incontournable du secteur du bois Belge. Prowood reste captiver, même dans un climat économique moins facile. Regarde le plan ici