Nieuws

2017
19
okt

104 exposanten heringeschreven!

Vakbeurs Prowood 2018: stand van zaken na de standverdeling : de beurs is voor 87 % uitverkocht en er is nog ruim 1 jaar te gaan voor de opening van de deuren!

Na de standverdeling voor komende Prowood editie is het duidelijk dat de economie het beter doet als in de post 2008 crisisjaren.

2017
5
okt

Standsverdelingsvergadering

Vandaag en morgen vindt in Flanders Expo de standsverdelingsvergadering voor Prowood 2018 plaats. Traditioneel komen de exposanten hun plaats kiezen voor de volgende Prowood beurs die plaats vindt van 21 tot en met 25 oktober 2018 in Flanders Expo.

2017
10
jan

DB& S - Bewonder en test onze nieuwe website.

De nieuwe website staat online.
Een frisse site die uitblinkt in gebruiksgemak en veelzijdigheid.
Met de nadruk op beelden, vergezeld door de nodige basisinformatie.
We hebben alles zo intuïtief mogelijk proberen te maken zodat jij, onze bezoeker, alles gemakkelijk terugvindt.

Ontdek onze nieuwe machines en nieuwe merken en vraag gerust info aan waar nodig.
Wil je liever alles zelf zien: bel ons en kom gerust langs voor een live-demo op één van onze 20 machines in onze showroom.

2015
7
nov

DETA Group - succesvol Prowood 2015

Wij danken al onze klanten en de vele contacten die onze Prowood stand bezochten.  De meeste contacten werden ondertussen in een groot aantal orders omgezet.  Prowood 2015 kan dan ook zeker als de succesvolste editie van de voorbije jaren worden omschreven.  

En dat was ook de mening van onze belangrijkste leverancier SCM Group, die niet alleen heel enthousiast was over ons beursconcept, maar door wiens ondersteuning we er slaagden om dit jaar onze machines aan uitzonderlijke condities aan te bieden. 

Bedankt aan allen en tot in 2018!

2015
22
okt

NIEUW IN GAMMA ALSIBOIS :

Nieuwigheden in het ALSIBOIS assortiment;

1. ALSIBOIS Teak & Gerookte Eik (houtvullers)

2. Gliss à bois : professionele spuitflacon 0.75 L - bijvulling 5 L (glijmiddel werktuigmachines - Zonder siliconen, noch solventen)

3. Stofvanger: 5 L EN 2 L (vegen zonder stof)

2015
22
okt

HOUTRENOVATIE

Herstellen van houtrot, restauratie van meubelen, bijwerken van trappen, afwerking van plankenvloeren, spaanplaat en MDF...  1 universele houtvulpasta = ALSIBOIS - Hall 4 ... helemaal in de hoek.

 

2015
21
okt

Geolied parket in tint onbehandelde eik

BELGIQA biedt een geolied parket aan in de tint van onbehandelde eik. Kleurnaam: Bois Brut

Perfect afgewerkt, geolied met hardwaxolie, klaar om te plaatsen. Geen nabehandeling noch extra olielaag ter plaatse. Een populair veel gevraagd kleur. Het is tijdloos en stijlvol.

Ontdek dit kleur op onze stand 1375

2015
21
okt

Amotec isoleert zijn filters standaard

Na de elektrische energiebesparingen, legt Amotec zich nu ook toe op thermische energiebesparing.

Gezien de filters boven de 6000 m³/u buiten staan is er altijd een afkoeling van de warme binnenlucht in de filter buiten.

Om dit te voorkomen worden onze filters standaard geïsoleerd met een brandvrije isolatie.  Dit genereert een grote energiebesparing van enkele duizenden euros aan verwarmingskosten voor een gemiddeld bedrijf.

2015
21
okt

Höcker Polytechnik Paintblock

Het ei van Columbus in de afzuigwanden is met zekerheid het nieuwe paintblock systeem van Höcker Polytechnik

Het systeem bestaat erin kant en klare filterblokken te plaatsen in een wand.  Gezien hun vorm nemen ze tot 20 keer meer verf of lijm op ten opzichte van een klassieke wand.

Grote voordeel is dat men de plaatsen waar veel gespoten wordt ofwel kan wisselen met een andere (vb beneden of boven) ofwel enkel deze wisselen.  Ook geen gedoe met grote rollen of grote volumes karton om weg te brengen.

2015
21
okt

foto's stand Duthoo

Bezoek ons nog op stand 2120 in Hall 2 en ontdek talrijke innovaties : beitsen, Duthoo Hydrocoat, Duthoo Woodoil,...

2015
20
okt

Alles met 1 hand

Het veelzijdige heftoestel eT-Hover-allround van euroTECH kan bijna alle hef –en positioneeropdrachten aan.

Het modulair opgebouwde eT-Hover-allround van euroTech is handig en gemakkelijk te installeren.

Met een klein eigengewicht van 85kg hanteert het toestel goederen tot 500kg. Horizontaal en verticaal optillen, zwenken en 360˚ draaien, alle combinaties van bewegingen zijn realiseerbaar. Met de ergonomische uitgevoerde bediening kunnen alle bewegingen precies en intuïtief gestuurd worden.

2015
20
okt

Minder gewicht - meer houdkracht

Vacuümkasten van de reeks Et-Gripper van euroTECH als alternatief voor zuigplaten, vlakzuigers en zuigtapijten.

Met de nieuwe materiaal besparende lichtmetaalprofielen zijn de vacuümzuigkasten van de reeks eT-Gripper van euroTECH nu tot 30% lichter. Met hun compacte bouwvorm en een optimaal aanbrengen van stromingsbegrenzingen bieden zij de hoogste zuigvermogens.

2015
20
okt

One Two - uw administratie in 2 tellen afwerken !

Het verwerken van papieren werkbonnen kan tijdrovend zijn, wij vervangen deze door onze uiterst handige zakformaat Barcodescanner.

Onze werkwijze: via Work print u een fiche af met de barcode van het project en de mogelijke bewerkingen die bij dit werk zullen gebruikt worden.

Bij het starten aan een werk scant u eerst het project in, daarna de bewerking en aan het einde van dit werk scant u de stop-barcode in.

2015
19
okt

Goede start!

BELGIQA nam een goede start zondag!

Onze kleurencollecties vallen in de smaak bij de schrijnwerker en totaalinrichter. Wij bieden dan ook een perfect afgewerkt parket aan, dat vlot te verlijmen is, zonder schuurwerk of nabehandeling. We bieden kwaliteit van de bovenste plank: Europese eik (géén import of Chinese productie!)

De eindklant stelt zelf zijn parket samen: kiest zelf de dikte, breedte, kwaliteit, voeg, olie of vernis......

Kom en ontdek BELGIQA t.e.m. donderdag op stand nr 1375

2015
19
okt

Kom langs op onze stand Hal 1 - Stand 1279

Inplasco is specialist in de verkoop en installatie van poeder- en natlakapparatuur. Sinds meer dan 40 jaar is Inplasco BeLux verdeler van poederlakapparatuur GEMA en sinds 2005 verdelen en installeren wij ook de natlakmerken DeVilbiss, Ransburg en Binks. Om u een totaalpakket aan te kunnen bieden hebben we sinds 2008 een aantal producten aan ons gamma toegevoegd zoals Qnix meetapparatuur, Evercoat plamuren en Clemco straaketels. Sinds 2013 is Inplasco BeLux verdeler van HangOn haken & maskeersystemen en sinds begin 2015 zijn we Belux verdeler voor Leering-Hengelo straalapparatuur.

2015
19
okt

Mobylift: De tilhulp voor deuren, bladen en panelen

De afgelopen maanden is er bij MobyProducts B.V. druk gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de MobyLift, een handig hulpmiddel om op een ergonomische wijze allerlei producten zoals deuren, bladen, panelen en (glas)platen met behulp van vacuüm op te pakken, te vervoeren en te plaatsen. Bezoek ons in hal 1 op standnummer 1381 om diverse uitvoeringen te zien.

2015
18
okt

De nieuwste WAGNER EvoMotion 20-30 ‘Upside Down’

WSB presenteert op Prowood (stand 1460) met veel trots de nieuwste WAGNER EvoMotion 20-30 ‘Upside Down’- hogedruk plunjerpomp. Deze EvoMotion pomp van WAGNER is er één uit een aantrekkelijke productlijn voor het gebruik in een breed assortiment oplosmiddelhoudende- en watergedragen coatings. De vloeistofsectie is vervaardigd uit stevig roestvast staal. De EvoMotion is door zijn unieke ontwerp uitermate geschikt voor snelle kleurwissels en het verwerken van kleine hoeveelheden, zonder verlies van aangemaakt tweecomponenten verf.

2015
18
okt

Mooie start vandaag.

Veel bezoekers vandaag op onze stand van de MobyLift. Vooral voor ons nieuwe product, de TC-120 is zeer veel interesse. Het is dan ook de ideale tilhulp voor elke meubelmaker en interieurbouwer.

2015
17
okt

GEZANDSTRAALD PARKET: Sablé Collectie

Wij stellen u onze nieuwe collectie voor op de beurs: SABLÉ BELGIQA

Dit parket wordt handmatig gezandstraald en afgewerkt met hardwaxolie.
Verkrijgbaar in 6 kleuren en in alle afmetingen in kwaliteiten.
Stel zelf uw parket samen.

Sluit perfect aan bij gezandstraalde maatmeubelen!

Ontdek deze collectie op onze stand nr 1375 !
Welkom!

 

 

2015
17
okt

De MobyLift TC-120

MobyProducts B.V. in hal 1 op standnummer 1381 toont de eerste beelden van de nieuwe MobyLift TC-120. Met de TC-120 is het mogelijk om met behulp van vacuüm grote houten platen vanaf een pallet of uit een magazijn op te pakken en op bijvoorbeeld de opdeelzaag te plaatsen. De TC-120 is mobiel en werkt zowel horizontaal als verticaal.

 

 

2015
16
okt

Belgiqa parket in Europese eik, perfect afgewerkt

Bezoek ons op stand 1375 in hal 1 !

Wij stellen u Belgiqa parket voor, een meerlaags parket in Europse Eik dat perfect afgewerkt wordt, kant en klaar om te plaatsen door de schrijnwerker, totaalinrichter of maatwerker.
Schuren, oliën of vernissen ter plaatse op de werf is overbodig!
Parket verlijmen en klaar is kees!

Ontdek onze 67 kleuren op onze stand!
Welkom!

 

2015
16
okt

Meerlaags Belgiqa parket: nieuwe collectie "Project"

Belgiqa Parket is een meerlagenparket, perfect afgewerkt, kant en klaar om de plaatsen.
Wij zijn de ideale partner voor de schrijnwerker, totaalinrichter of maatwerker!

Met trots stellen wij onze nieuwe collectie voor op de beurs: Project Belgiqa
Dit parket is licht geborsteld en afgewerkt met 7 lagen UV-vernis!
Verkrijgbaar in 3 kleuren, o.a. tint van onbehandelde eik.

2015
16
okt

De MobyLift TC-80, tilhulp voor grote platen en panelen

MobyProducts B.V. in hal 1 op standnummer 1381 toont de MobyLift TC-80. De TC-80 is een mobiele tilhulp, die voor veel producten geschikt is, zoals houten platen, interieur panelen, glas en tegels. Het voordeel van de TC-80 is dat de ruimte onder het product geheel vrij is. Met behulp van vacuüm kunnen de producten zowel horizontaal als verticaal opgepakt en geplaatst worden. Meer informatie vindt u op www.mobylift.nl.

 

 

2015
15
okt

Timmeren aan meer efficiëntie

Kobe De Corte, mede-zaakvoerder van De Corte & Ko.be, licht toe:

Onze activiteiten zijn uiteenlopend. Enerzijds het ontwerp en de realisatie van maatwerk meubelen, unieke gepersonaliseerde keukens maar ook binnenschrijnwerk. Anderzijds de plaatsing van nieuw en renovatie van oud parket. Onze derde activiteit: isoleren met milieuvriendelijke cellulosevlokken. Een nauwkeurige opvolging van machine- en manuren is hierbij van essentieel belang.

2015
15
okt

BINKS & DEVILBISS AUTOMATISCHE PISTOLEN

Bij de automatisatie van een lakproces moet er meestal de keuze gemaakt worden voor een hoge – of lage druk lakapplicatie. Beide technologieën hebben hun voor- én nadelen. Bij een lage druk applicatie kan er een hoge kwaliteitsfinish behaald worden en is de afstelling vrij eenvoudig, maar is er behoorlijk wat rendementsverlies. Bij een hoge druk applicatie (Air Assisted Airless) gaat de productiesnelheid en rendement gevoelig omhoog. Wat als je deze twee werelden nu kon combineren?

2015
15
okt

NIEUW De MobyLift TC-120 NIEUW

MobyProducts B.V. in hal 1 op standnummer 1381 heeft een nieuwe tilhulp ontwikkeld: de MobyLift TC-120, met name geschikt voor de interne logistiek van meubelfabrikanten en interieurbouwers. De TC-120 is mobiel, compact en snel. De TC-120 is ook geschikt voor spaanplaat en MDF. Op de stand worden de eerste beelden getoond.

 

2015
14
okt

Parket voor de schrijnwerker

Belgiqa is hèt parket voor de schrijnwerker, maatwerker of totaalinrichter!
Ter plaatse schuren, oliën of vernissen is verleden tijd!
Enkel verlijmen en klaar is kees!
Een meerlagenparket in Europese Eik, verkrijgbaar in 67 kleuren, perfect afgewerkt,
kant en klaar om te plaatsen.

Dit parket op maat sluit perfect aan op het maatwerk van de schrijnwerker:
de klant stelt zelf zijn parket samen, kiest de afmeting, kwaliteit, kleur en voeg

2015
14
okt

TOTAALPAKKET VOOR DE RAMEN EN DEUREN INDUSTRIE

Op deze beurs presenteert Groeneveld Automatisering een totaalpakket voor de ramen en deuren industrie.
De basis van dit systeem is het GA Kader teken module, hierin tekent de schrijnwerker zijn kaders/ramen met daaraan gekoppeld de calculatie + offerte. Uit de tekeningen wordt de werkvoorbereiding gegenereerd compleet met profiel tekeningen. De bestellingen kunnen via een E-Mail verstuurd worden naar de leveranciers volgens een vast formaat, zodat deze automatisch worden verwerkt door de leveranciers.
De volgende modules maakt het systeem compleet:

2015
14
okt

GLISS à BOIS - glijmiddel voor werktuigmachines

Parafine stick, siliconespray, .....mazout?  Klinkt dit bekend in de oren en bent u op zoek naar een andere oplossing?

Zeer efficiënt, geconcentreerd en betaalbaar, is er GLISS à BOIS...

Smeert ook de machineonderdelen,

Verkrijgbaar in professionele spuit flacon 0.75L en bidon van 5L

Op stand 4438 !

2015
14
okt

Brother zaagmeel productiemachine

In één enkele bewerking van volledige boomstammen tot zaagmeel... het kan met de nieuwe zaagmeelproductiemachine van Brother.

Kom de Brothermachine  ontdekken op stand 1469 !!

2015
14
okt

Advance HD Spuitpistolen

De DeVilbiss verf applicatie technologie heeft verbeteringen gemaakt.

Het gamma spuitpistolen Advance HD High Demand garandeert een DeVilbiss pistool voor elk type applicatie in de industriële afwerking. Met bovenbeker, onderbeker of druk gevoed, alle Advance HD pistolen maken gebruik van een volledig gamma luchtkappen die elk een uitzonderlijke verstuiving geven met elk type product op solvent basis, waterbasis, met veel vaste deeltjes of tweecomponenten.

 

De DeVilbiss expertise en prestaties onovertroffen in de Industrie.

2015
13
okt

Nieuwste uitvoering van de MobyLift MC-120-H

MobyProducts B.V. toont in hal 1 op standnummer 1381 de nieuwste uitvoering van de MobyLift MC-120-H. De MC-120-H is een handig hulpmiddel, dat met behulp van vacuüm speciaal geschikt is voor het transporteren en monteren van binnendeuren. Met de MC-120-H kan ook vanaf een stapel worden gewerkt. Meer informatie vindt u op www.mobylift.nl.

2015
13
okt

Nieuw FREUD zaagblad opdeelzaagmachines

Freud stelt op PROWOOD hun vernieuwd zaagblad voor speciaal ontwikkeld voor opdeelzaagmachines. Het blad behaalt 30% langere standtijd. Ontdek de FREUD LSB-X serie op stand 1160 bij Merlier Slijperij.

Professioneel HM zaagblad voor het zagen van plaatmaterial zoals MDF of spaanderplaat met melamine of laminaat. 
FREUD PATENT : Silver Ice Coating, speciaal ontwikkeld stamblad, alleen bij FREUD, patent !
Voordelen: extreem stabiel zagen bij hoge toerentallen, hogere afwerkingsgraad, laag geluid bij zagen !
Speciaal systeem tegen overhitting en slingeren stamblad.

2015
13
okt

BINKS GEMS ELEKTRONISCH 2K MENGSYSTEEM

GEMS is een elektronisch gestuurd mengsysteem van Binks om verf en activator accuraat te mengen. Het toestel biedt de mogelijkheid om 5 verschillende kleuren te mengen en heeft een ingebouwde programmeerbare spoelmodus die tot 65% minder solvent gebruikt. Het elektronisch gedeelte is bijzonder eenvoudig te bedienen via een 7” touchscreen in kleur met duidelijke en overzichtelijke iconen en biedt u de mogelijkheid om het gebruik van verf en solvent in kaart te brengen.

2015
13
okt

ALSIBOIS houtvullers staat voor 5de keer op PROWOOD!

ALSIBOIS houtvullers staat voor 5de x op PROWOOD!

Deze professionele houtvulpasta's vullen weergaloos, efficiënt en brengen heel wat soelaas bij herstellingen in alle houtsoorten.

Ideaal voor de houtbewerker en de schilder afwerker in de algemene bouwsector en in de industrie.

Handige houtvulpasta voor RAMEN, DEUREN, MDF (interieur), Keukens & kastenbouw (Spaanplaat), TRAPPEN, VLOERPLANKEN, TUINHOUT, BOTEN, enz.

2015
13
okt

Franken Standenbouw & Work = een goede combinatie !

Els, verantwoordelijk voor de boekhouding, administratie en het personeel van Franken Standenbouw zal het zeker beamen!

Een project verwerken van A-Z met Work. Iedereen bij Franken werkt hieraan mee: van projectleider tot standenbouwer!

Elke werknemer heeft nu een scanner die hun ‘papier’ vervangt en ze zijn daar heel tevreden mee: het gaat sneller en minder risico op fouten

2015
13
okt

Ransflex Pistolets Electrostatiques

Réduisez votre consommation de peinture par un meilleur confort pour l’opérateur.

Pistolet compact et léger doté d’une excellente atomisation, le tout nouveau pistolet RansFlex offre de nouvelles fonctions et de nouveaux avantages qui sont supérieurs à ceux de tous les autres pistolets électrostatiques.

2015
9
okt

afvalverwerking

VEBIM NV is dealer van onder andere Nazzareno Costruzioni.

Dit bedrijf heeft vooral naambekendheid in de afvalverwerking.

Afval kost geld !

Een brikettenpers kan u helpen uw eigen houtafval te verminderen en opnieuw te gebruiken als natuurlijke brandstof.

Kom de Brikettenpers van Nazzareno ontdekken op stand 1469 .

2015
9
okt

Logitrans - Manipuleren van Plaatmateriaal

Oplossingen voor het manipuleren van plaatmateriaal

U komt regelmatig in situaties waar zware platen verplaatst moeten worden. Rugklachten en knieproblemen zijn dan ook schering en inslag.

Door te investeren in een vacuüm hefsysteem maakt u definitief komaf met deze problematiek. De VacuEasylift zorgt ervoor dat u zwaar plaatmateriaal heft en verplaatst zonder enige inspanning en zonder enig tijdsverlies.

2015
8
okt

ETIKETTEN DIE HET SPUITPROCES DOORSTAAT

FLOMASK ETIKETTEN ZIJN ETIKETTEN WELKE HET SPUITPROCES DOORSTAAT

Het FloMask etiket is een etiket dat ontwikkeld is om een spuitproces te doorstaan.
Het bestaat uit 3 delen waarvan het bovenste deel na het spuiten wordt verwijderd.
De etiketten worden in de muurkant geplakt.

Het gebruik van de FloMask etiketten is zeer eenvoudig.
Een setje etiketten bestaat uit 3 delen, te weten 2 etiketten en een transparante beschermlaag.

2015
7
okt

OVERNAME NEMEGEER Filter- en Luchttechniek door DETA Machines BVBA

Nemegeer Filter- en luchttechniek is reeds meer dan 20 jaar gespecialiseerd in stofafzuiging en filterinstallaties voor de houtverwerkende sector.  De onderneming uit Brugge bouwde een sterke reputatie en een uiterst tevreden klantenbestand op.  Om de groei van de voorbije jaren in goede banen te leiden had de onderneming nood aan een verdere uitbouw van het administratie en commerciële aspect van de onderneming.  Deze werd gevonden binnen de bestaande organisatie van DETA Machines BVBA uit Roeselare.

2015
7
okt

Nieuw op de beurs: PM1500

Parmatam is al jaren lang gespecialiseerd in de productie van houtdroogtoestellen met warmtepomp. Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar energiezuinige oplossingen om grotere volumes naaldhout te drogen, ontwikkelden we de PM1500. Het is telkens een uitdaging om een groter toestel te ontwerpen maar het is ons opnieuw gelukt! Na de PM1200 lanceren we de PM1500 waarmee tot 50m³ zacht hout gedroogd kan worden.

2015
7
okt

Product in de kijker: testblokje voor houtvochtmeter GANN

Vermijd discussies! Met het testblokje voor houtvochmeters van GANN kan u zelf controleren of uw houtvochtmeter nog correct werkt. De meter wordt aangesloten op het testblokje. Als de uitgelezen waarde overeenstemt met de referentiewaarde weet u zeker dat uw meter juist werkt. Eenvoudig en handig!

2015
6
okt

Verhuis Vebim

De firma VEBIM NV bevind zich sedert begin oktober op een nieuwe locatie.

Om de klanten een nog beter overzicht te geven van de machines in stock hebben we een vernieuwde toonzaal van 8.000 m².

Naast tweedehands machines kan u nu ook bij ons terecht voor nieuwe machines.

Onze nieuwe toonzaal is van maandag tot vrijdag open van 8u tot 12u en van 13u tot 18u.  Op zaterdag na afspraak.

!! Nieuw adres !! : Bozestraat 41  8501 Heule.

 

 

2015
5
okt

Veilig werken met een STÖRI MANTEL langscirkelzaag

Het wordt steeds duidelijker dat een horizontale paneelzaag niet zo handig is voor het opdelen van massief hout, zoals bv. bolen. De geschikte machine is de langscirkelzaag. Niet alleen kan dan moeiteloos gewerkt worden, maar ook qua veiligheid is het een dag en nacht verschil.

Van in het begin stonden de langscirkelzagen centraal in het programma van Störi Mantel, een Tsjechisch bedrijf dat deel uitmaakt van de Zwitserse Störi groep. De zeer zorgvuldige constructie en productie hebben geleid tot een hoogwaardig kwaliteitsproduct.

2015
5
okt

Vacuüm Hefsystemen

Axysto is gespecialiseerd in de ontwikkeling, de automatisatie en de implementatie van productie systemen. Het engineeringsbureau bestaat al meer dan 25 jaar en is intussen een referentiepunt geworden naar kwaliteit en service binnen de sector.

2015
5
okt

Duthoo draaibare spuittafel

Doelmatig werken: de spuitdraaitafel D10 is dankzij de draai-inrichting
en de verstelbare draagarmen individueel en snel aan te passen
aan ieder onderdeel.
Door de individueel verstelbare posities van de draagarmen kan zo
veel mogelijk worden voorkomen dat er verfnevel opstuift of terugkaatst.
De DUTHOO D10 is eenvoudig en in een mum van tijd te
verstellen en te reinigen. Toch kunnen de scharnieren ook bij sterke
vervuiling nog gemakkelijk bewegen.

2015
3
okt

Road Show Festool

Een vrachtwagen boordevol ideeën voor uw dagelijks werk !

Kom op donderdag 8 oktober naar MERLIER SLIJPERIJ en geniet van ONGEZIENE kortingen op ons huismerk FESTOOL !

Esserstraat 18 - Zwevegem (vanaf 15u tot 21u)

2015
2
okt

15 jaar Amotec !

Amotec viert zijn 15-jarig bestaan met opendeurdagen op 20 en 21 november.  Op 20 november zal er geproduceerd worden.

Amotec heeft ervoor gekozen om alles binneshuis te houden en heeft hiervoor een vestiging van 5000 m² langs de E17 in Deerlijk.

Door de jaren heen is de produktie gegroeid tot wat we vandaag met fierheid kunnen tonen. 

2015
2
okt

Het Prowood nummer van Noblesse Info is verschenen

Maak kennis met Noblesse Info, het huistijdschrift van ons bedrijf. Een zeer geschikt medium om klanten en geïnteresseerden te informeren over ontwikkelingen in het bedrijf, nieuwe producten en diensten, en komende vakbeurzen.

We zijn best trots op ons tijdschrift. Het eerste nummer verscheen in 1978. Wie doet het ons na? smiley

2015
1
okt

ELCON Sawing Technology

Smeding Machines bvba is exclusief importeur / verdeler van ELCON zaag machines.

Elcon, zal samen met Smeding Machines op de "PROWOOD 2015" aanwezig zijn en het succesvolle DSX model demonstreren.

Daarnaast zal SMEDING MACHINES bvba de nieuwste UNITEAM CNC technologie demonstreren, dit samen met DDX Cad/Cam. UNITEAM CNC is 'de' CNC specialist voor hout, kunststof en aluminium.

2015
1
okt

TimberGripper - Hout Hanteren

De betrouwbare oplossing voor het hanteren van hout: Platen, vellen, profielen, rails, balken, deuren, kozijnen, pallets, etc...

STAND 1479

2015
30
sep

Houtdrogerij Parmatam bestaat 10 jaar!

U zoekt een betrouwbare partner voor het drogen van uw hout?

In 2005 zette Parmatam de stap om zelf een houtdrogerij te starten. Als producent van houtdrooginstallaties hadden we alle expertise en ervaring in huis om onze loondrogerij optimaal uit te rusten.

2015
30
sep

Energiezuinige ventilatoren bij BBC

Amotec stapte in een Tetra-project van U-Gent in.  We werkten mee aan diverse cases en de eerste resultaten zijn buitengewoon goed.   Er werd een hoofdventilator gemonitord voor en na zijn vervanging door een Amotec ventilator.

Het opgenomen vermogen werd gemeten over verschillende dagen en kwam op 36 kW.  We veranderden de ventilator door één van ons eigenfabrikaat en kwamen op 18 kW opgenomen vermogen.  

2015
30
sep

Nieuwe Lamello verbetering voor de Tenso P-14

“sneller vastlijmen voor alle hoeken”

Lamello lanceert in september 2015 de succesvolle lijmhulp Tenso P-14 met voorspanfunctie. Hierdoor kan de verbinder nog sneller en efficiënter in alle hoeken worden gebruikt. Dit biedt de gebruiker nog meer mogelijkheden.

2015
28
sep

Noteren en uitrekenen = Voltooid verleden tijd met Work !

Het noteren van uren en materialen met pen en papier is niet meer van deze tijd:  Work vervangt deze door Scanner en Tablet.
Voor de werkuren gebruiken we een zakformaat barcodescanner, materialen worden ingegeven op een Tablet en via Wifi worden de materialen doorgestuurd.

De belangrijkste voordelen van deze manier van werken: snel, correct en overzichtelijk

U krijgt een perfect overzicht van de prestaties en het gebruikte materiaal !

2015
28
sep

Spuitcabines voor de houtsector en meubelsector

Belmeko is fabrikant van lakinstallaties op maat.  Zo is elke installatie verschillend doordat het aangepast is volgens de wensen, product, inplanting en budget van elke klant.

Belmeko dankt haar succes door haar globale aanpak gaande van het ontwerp tot de service van haar producten :

- luisteren naar de wensen van haar klanten

- ontwerp met innovatie

- overleg met de klant

- fabricatie in huis

- eigen montage

- service na verkoop

2015
28
sep

Voorstelling Sluyts Products

beste,
graag willen wij ons via Prowood voorstellen aan het grote publiek.
wij zijn nog niet over gans België bekent bij het grote publiek in de houtbewerkingsmachines, maar met
ruim 500 vaste klanten en 11 jaar sectorervaring willen we ons via deze weg ook aan u voorstellen, of kom ons bezoeken in Hal 1 stand 1420.
daar gaan we enkele machines, zoals houtbreker, brikettenpers, stofafzuiging, schuurtafel,... aan u voorstellen.
2015
28
sep

Duthoo Doorspray Unit

Met dit toestel kan een deur geschuurd en afgelakt worden door 1 persoon.
Zowel de hoogte als de lengte kunnen aangepast worden. Na het spuiten kan de deur gemakkelijk uitgehaald
worden om vervolgens in het Duthoo droogrek Basic of M4 geplaatst te worden.
De Doorspray Unit wordt geleverd inclusief de Doorhandle set (2 stuks) en inclusief 4 ophangschroeven.
De ophangarmen (Doorhandle set) zijn apart per set van 2 verkrijgbaar.

2015
24
sep

Spuitcabine voor trappen, deuren en binnenschrijnwerk.

Bij Depover, een maatwerkfabrikant van trappen, deuren en binnenschrijnwerk, heeft Belmeko een lakinstallatie op maat ontwikkeld volgens de wensen van de klant.

Flexibiliteit en hoge afwerkingsgraad vormen de belangrijkste visie van de firma Depover.  Om het lakproces te optimaliseren voor hun diverse types hoogwaardige producten, heeft Belmeko een spuitcabine op maat ontworpen.

De cabine werd voorzien van een eenvoudig railsysteem zodat er onderdelen van leuningen kunnen opgehangen worden.  Ook volledig trapdelen kunnen als één geheel gespoten en gedroogd worden.

2015
24
sep

Spuitwand met andreafilter / paintstopfilter

Belmeko is fabrikant van lakinstallaties op maat. Zo behoren ook afzuigwanden met andreafilter / paintstopfilters tot haar productgamma. Een spuitwand is de ideale oplossing voor iemand die op een budgetvriendelijk wijze wenst te starten met lakken/vernissen van houten stukken. Daarnaast kan men deze module mee laten evolueren met uw productie door de mogelijke toekomstige uitbreidingen: - 1ste uitbreiding: voorbouw met verlichting - 2e uitbreiding: loopdeur met filterplafond. - 3e uitbreiding: inblaasgroep met brander Uw investering zal dus zeker meer dan de moeite waard zijn.

2015
24
sep

Duthoo Peelcoat

DUTHOO PEELCOAT WHITE is een waterverdunbare striplak, die voor tijdelijke bescherming tegen vervuilingen wordt toegepast op hoogwaardige delen en ondergronden zoals aluminium en alle non-ferro metalen.

DUTHOO PEELCOAT WHITE is bij uitstek geschikt voor de wanden van spuitcabines.

2015
23
sep

Windec

Het optimalisatieprogramma WINDEC herleidt uw materiaalverlies en zaagtijd tot een minimum!

Door de veelheid aan mogelijke zaagparameters kan u zelf bepalen hoe uw ideale optimalisatie er dient uit te zien. Of dit nu het minimum zaagverlies of de snelst mogelijke verwerking is, de resultaten staan er in een oogwenk.

Voorbeelden van parameters zijn oa. de richting eerste snede, de dikte van de zaagsnede, de haaksheid, de richting en positie kopse snede, groepering stukken, opzoekingsniveau, stapeling volgens maximum aantal stroken, maximum aantal of maximum zaaglengte.

2015
22
sep

Mirka Abranet Max; de innovatieve smalband met lange levensduur!

In navolging van de Mirka Abranet schijven en stroken introduceert Imbema Rhiwa Schuurtechniek nu de Abranet Max smalbanden. Abranet Max is een universeel netschuurproduct, speciaal ontwikkeld voor diverse ondergronden zoals plamuur, gelakt en ongelakt hout, gipsplaten en spachtelputz.

2015
22
sep

Een Goede Ergonomie is ook goed voor de Portemonee

Onze vacuüm hefsystemen zijn gemaakt voor het tillen van gewichten van 5 tot 200kg.

Ze zijn eenvoudig te installeren, bijzonder eenvoudig te hanteren en kunnen worden afgestemd op het tillen van nagenoeg elk willekeurig voorwerp.

 

2015
21
sep

Inspiratie, advies en begeleiding om het te maken

Elke vakman die zich wil blijven onderscheiden met zijn expertise gaat voortdurend op zoek naar mogelijkheden om zijn kennis aan te scherpen. Stilstaan is immers achteruit gaan, zeker nu de afgelopen jaren de innovatie en techniek van het meubel een steile vlucht hebben genomen. Het volgen van trends en de nood aan deskundige bijscholing is dan ook een taak van fabrikanten en merken, maar aangezien zij vaak grote multinationals zijn, is de kloof veelal te groot.

2015
21
sep

Mirka Abranet Max; de innovatieve smalband met lange levensduur!

In navolging van de Mirka Abranet schijven en stroken introduceert Imbema Rhiwa Schuurtechniek nu de Abranet Max smalbanden. Abranet Max is een universeel netschuurproduct, speciaal ontwikkeld voor diverse ondergronden zoals plamuur, gelakt en ongelakt hout, gipsplaten en spachtelputz.

2015
21
sep

“ Tot 200kg met 1 hand ! ”

De Vaculex VL

De doorsnee Prowood bezoeker wordt elke dag met dergelijke hefproblemen geconfronteerd.

Met dit vacum hefsysteem hoeft u enkel nog op een knop te duwen en de last wordt van uw schouders genomen.

Een goede ergonomie is ook goed voor de portemonnee : Tillen kan gevaarlijk en kostbaar zin !

 

2015
21
sep

Houtvochtmeting van Gann

Voor houtvochtmeting verdelen wij de meters van het Duitse GANN. De meettoestellen zijn uitgrust met een houtsoortencorrectie en een temperatuurcompenstatie. Er zijn verschillende types beschikbaar naargelang het gewenste bereik van 4% tot 30, 60 of 100%.

Ook meters voor bouwvocht, oppervlaktemeting en alle accessoires verkrijgbaar. Vraag ernaar op onze stand! Hal 1 - 1452 

 

2015
21
sep

Weg met papieren werkbonnen!

Het verwerken van papieren werkbonnen kan tijdrovend zijn, wij vervangen deze door onze uiterst handige zakformaat Barcodescanner.

 

 

Onze werkwijze: via Work print u een fiche af met de barcode van het project en de mogelijke bewerkingen die bij dit werk zullen gebruikt worden.

2015
16
sep

Duthoo Oil Care

Oil Care
Natuurlijk reinigend en verzorgend concentraat voor
vloeren – voor dagelijkse reiniging en onderhoud
• Speciaal aanbevolen voor vloeren die behandeld zijn
met Duthoo Hardwax Oil. Kan ook gebruikt worden
op geverniste vloeren, laminaat, tegels en PVC .
• reinigt zonder het oppervlak te beschadigen
• Gebruik: Mengen in water en met licht vochtige dweil
reinigen.
• Verkrijgbaar in 1 en 5 liter.

2015
15
sep

herfstnoviteiten op Prowood

Ostermann herfstnoviteiten 2015

Nieuwe Catalogus, nieuwe kanten, nieuw reinigingsmiddel, nieuwe lijmen ...

In de nieuwe Ostermann catalogus en op de diverse herfstbeurzen 2015 ontdekt de Ostermann klant tal van nieuwe producten, zeer actueel en soms baanbrekend. Ook op de ProWood in België kan elke relatie zich persoonlijk over nieuws en noviteiten bij Ostermann laten informeren:

2015
14
sep

Laat u inspireren door ProdInter Holland

ProdInter Holland BV is een bedrijf dat naast een ruime collectie meubelbeslag ook grepen en knoppen ontwerpt en produceert.

Wij vertegenwoordigen ook TOP fabrikanten waarbij het uitgangspunt altijd trendsettend design is in combinatie met hoge kwaliteit producten.

Toch zijn de prijzen niet hoog, omdat wij werken vanuit een business to business model. De producten zijn per commisie uit voorraad leverbaar.

2015
14
sep

Hesse Benelux NV

Hesse Benelux is een dochterbedrijf van Hesse GmbH & Co. KG uit Hamm (D). Hesse Benelux is gevestigd in Nazareth (B) en is gespecialiseerd in coatings voor de afwerking van meubels, projectinrichting en vloeren.Onze klantenkring bestaat uit industriële geautomatiseerde- als ook ambachtelijke lakverwerkers in de parketbranche, interieurbouw en aanverwante sectoren. Zo kunt u onze producten o.a. aantreffen bij keukenbouwers, deurenfabrikanten, (scheeps-)interieurbouwers, beddenfabrikanten en fabrikanten van houten vloeren, maar ook bij uw plaatselijke parketteur.

2015
14
sep

WinStairs, het trappenprogramma

WinStairs, het trappenprogramma met een gebruiksvriendelijke en visuele ingave. 

De ingave van de trap gebeurt met preview in het grondplan. Voor de meest courante trappen wordt gestart van een basismodel. Andere trapvormen kan men creëren met de vrije ingave. Voor beide manieren van ingave zijn er geen beperkingen qua vorm, aantal bordessen, traparmen, ... Onderdelen kunnen op elk moment aangepast worden.
Met de 3D weergave bekijkt en controleert u de trap van alle kanten.

2015
14
sep

Masterwood Project 350

Deze machines kunnen ingezet worden voor het frezen van hout, kunststof als composiet materialen.

Met de Masterwood Project 350 zet Masterwood de nieuwe standaard op het gebeid van CNC gestuurde portaalbovenfrees machines voor de interieurbouw en de meubelindustrie. Deze machine met een freesbereik van 3200 en 5200 op de X as en een bereik van ruim 1300 op de Y as geeft enorme mogelijkheden.

2015
14
sep

Ontdekken. Ontwikkelen. Verbeteren

Het verhaal van Leitz. Toen, nu en in de toekomst. Join us....

Welke mogelijkheden ontstaan door de integratie van gereedschappen in network-based productie?

Wat betekent Leitz after-sales service?

Waarmee moet je rekening houden als je met non-wood materialen werkt?


Op al deze vragen en meer kunnen wij een antwoord geven op Prowood 2015.


Ontdek onze nieuwe en innovatieve producten op onze stand in hal 1.

2015
13
sep

Waarom een spuitcabine aankopen?

Belmeko zet graag voor u de redenen op een rijtje waarom het investeren in een spuitcabine ook voor u een goede oplossing kan zijn.

Een Belmeko spuitcabine is een belangrijke investering aangezien het voor verschillende voordelen zorgt. Zo heeft het onder andere de volgende kenmerken:

  1. Flexibiliteit in uw bedrijf om zelf het lakwerk te verrichten doordat u het niet meer hoeft uit te besteden.

  2. Onafhankelijkheid van derden om te lakken, geen extra verpakking/transport,…

2015
12
sep

DETA Group - Opendeurdagen 2015

Op vrijdag 2 oktober (van 13h00 tot 21h00), zaterdag 3 en zondag 4 oktober (van 10h00 tot 18h00) bent u welkom in de toonzaal en magazijnen van DETA Machines BVBA te Roeselare.  Naast een ruim aanbod van meer dan 500 tweedehands machines, is er ook een zeer ruim gamma nieuwe houtbewerkingsmachines van topmerken als SCM, MiniMax, Robland en Cosmec.  Er zijn talrijke demonstraties op cnc-machines, kantenlijmers en andere machines.

En infostands voor stofafzuiging, snijgereedschappen en schuurmaterialen.

INSCHRIJVEN

2015
11
sep

ForthCAD, een volledig grafisch atelier

voor uw 3D presentaties.
De toepassingsmogelijkheden van ForthCAD zijn uiteenlopend: ingerichte keukens, bemeubelen van burelen, badkamers, apotheken, veranda's,...
De 2D zichten laten toe een technisch plan te realiseren en persoonlijke presentaties te maken. Via eenvoudige tools kan u automatisch bematen , technische symbolen creëren en invoegen of tekst ingeven. Ook spots,schaduw- en spiegeleffecten, evenals kleuren en texturen kunnen makkelijk toegevoegd worden.

2015
11
sep

BESTEL NU UW LIJM ONLINE!

Merckx is een Brugse producent en distributeur van lijmen voor de houtverwerkende industrie. U kan bij ons terecht voor : dispersielijmen (ook formules op maat), smeltlijmen (voor kantenverlijming), kwastbare en spuitbare contactlijmen, UF-lijmen, parketlijmen, kitten : PU, MS Polymeer en PU bruislijm.

Maak het u gemakkelijk en bestel nu ook via onze gloednieuwe webshop - https://webshop.merckx.be !

2015
10
sep

Nieuwe Locatie Vebim

Vebim verhuist naar een nieuwe locatie.

Vanaf week 39 kan u op het volgend adres terecht voor houtbewerkingsmachines met ervaring en ons aanbod nieuwe machines.

Vebim NV
Bozestraat 41
8501 Heule

2015
10
sep

Abranet Max smalbanden

In navolging van de Mirka Abranet schijven en stroken introduceert Imbema Rhiwa Schuurtechniek nu de Abranet Max smalbanden. Abranet Max is een universeel netschuurproduct, speciaal ontwikkeld voor diverse ondergronden zoals plamuur, gelakt en ongelakt hout, gipsplaten en spachtelputz. De unieke netopbouw zorgt voor een optimale stofafzuiging en een fijner kraspatroon, wat resulteert in een betere finish van het oppervlak. Ook ontstaat er dankzij de netopbouw geen wrijvingswarmte, waardoor het schuuroppervlak niet oververhit raakt of de band verbrandt.

2015
9
sep

WiDooCa, het moderne kastenprogramma

waarbij kasten ingeven kinderspel wordt.

De visuele controle en de link met ForthCAD biedt de moderne timmerman een snelle en gebruiksvriendelijke ingave van kasten, binnendeuren en wanden aan. Van de ingegeven modules worden automatisch de prijs en de productietechniek berekend.

2015
8
sep

Schuren is en blijft een ambacht

Een schuurmachine is niet gewoon maar een schuurmachine. Machinaal schuren is een ambacht, waar millimeterwerk van belang is. Boere levert daarom op iedere schuurvraag een antwoord, of het nu om een standaardmachine of om een speciaalmachine gaat. Alle machines zijn klantspecifieke oplossingen, waarbij het niet alleen om hout schuren gaat, maar andere materialen als kunststoffen, composietmaterialen, imitatie teakdekken, HPL, steen, metaal, rubber, papier, folies, fibercement, een steeds belangrijkere rol gaan spelen.

2015
5
sep

Belmeko, De specialist in lakinstallaties

Met meer dan 20 jaar ervaring is Belmeko gespecialiseerd in ontwerp, fabricage, montage en service van allerlei installaties op maat die met coating, oppervlaktebehandeling, luchtfiltering en luchtverwarming te maken hebben.

Ons gamma omvat complete lakstraten zowel voor poeder- als natlakapplicaties, sproeitunnels, dompelbadenreeksen, industriële ovens, poederlak- en natlakcabines, spuitwanden, verflabo’s en opslagruimtes voor brandgevaarlijke producten.

2015
5
sep

Masterwood Project TF100

Voor een maximale boor-en freescapaciteit met een beperkte ruimte.

Ook voor een bijkomende CNC machine als andere vol zit.

Nieuwe versie van de succesvolle Project TF

2015
4
sep

Viva Machines est distributeur exclusif de Working Process pour la Belgique!

Nous avons des bonnes nouvelles pour les petites et moyennes menuiseries en Belgique!

Working Procces a développé une nouvelle machine à commande numérique pour l'usinages des fênetres. La machine présente les mêmes caractéristiques que les installations plus grandes. La suele différence est la capacité de production qui est inférieure. La mode de fonctionnement et le dispositif de serrage restent identiques.

N'hesitez pas de nous visiter sur Prowood pour plus d'info! 

2015
4
sep

Nieuwe generatie Combilift Elektro zijladers

De Combilift E serie 4-weg zijlader is beschikbaar in capaciteiten van 3T tot 5T. De aandrijving met elektro AC motoren op 2 wielen, waarvan 1 onder het platform zorgt voor een beperkt stroomverbruik en een precieze sturing in zijladermode zelfs met volledige belasting.

Regeneratief remmen en de standaard LED lichten verhogen de batterijautonomie voor langdurige intensieve inzet en verminderen de onderhoudskosten. De batterijcapaciteit van de Combilift staat in combinatie met de gepatenteerde Combilift 2 wiel aandrijving garant voor een werkshift van 8 uur.

2015
1
sep

Titman snijgereedschap op Prowood

Titman stelt een ruim gamma aan bovenfrezen voor specifiek voor SOLID SURFACE materialen, zoals Corian en Hi-Macs...
Het merk levert top-kwaliteit frezen en behoort tot één van de beste fabrikanten van freesgereedschap.iso9002.gif

Titman was de eerste fabrikant met een ISO 9002 certificering.

2015
27
aug

GROENEVELD AUTOMATISERING DE SPECIALIST VOOR HET AANSTUREN VAN BEWERKINGSCENTRUMS

Doordat alle as tekeningen van de gereedschapsleveranciers in ons pakket zijn ingelezen, kunt u heel gemakkelijk zelf de langs- of kops-bewerking aan de profielen programmeren (dit zijn alleen de profielen welke nog niet door uw gereedschapsleverancier zijn geprogrammeerd).

 

 

Het meeste beslag is al geprogrammeerd door de fabrikanten van het hang en sluitwerk, natuurlijk kunt u dit ook zelf in ons programma programmeren.

 

 

2015
18
aug

Mini-heftruck voor de kleinste magazijnen!

De BTR-9 elektrische heftruckreeks is de ideale partner in kleine ruimtes. Met zijn breedte van amper 99cm, lengte van 1m65 en een draaistraal van 1m33 is hij de meest compacte machine in het gamma. Door zijn compacte afmetingen is hij vaak handiger in het gebruik dan een gelijkaardige stapelaar. Uitgerust met geïntegreerde sideshift, 24V tractiebatterij en hefhoogte mogelijk tot 6 meter.

2015
14
aug

Viva Machines exclusief dealer Belgie Working Process

Goed nieuws voor de vele kleinere tot middelgrote schrijnwerkerijen in Belgie

Vanaf 15/07/2015 is Viva Machines de exclusieve dealer voor Working Process 

Working Process ontwikkelde een nieuwe cnc raammachine met dezelfde sterke eigenschappen als de grotere installaties die reeds door verschillende grote raamconstructeurs in Belgie aangekocht werden. Enkel de productiecapaciteit is lager maar niet de bewerkingswijze van de machine of de kleminrichtingen.

Kom langs bij Viva Machines op Prowood voor meer info.

2015
12
aug

Miniheftruck voor kleine ruimtes

De BTR-9 elektrische heftruckreeks is de ideale partner in kleine ruimtes. Met zijn breedte van amper 99cm, lengte van 1m65 en een draaistraal van 1m33 is hij de meest compacte machine in het gamma. Door zijn compacte afmetingen is hij vaak handiger in het gebruik dan een gelijkaardige stapelaar. Uitgerust met geïntegreerde sideshift, 24V tractiebatterij en hefhoogte mogelijk tot 6 meter.

2015
12
aug

Smeets Trading verhuist naar groter pand in Peer

Smeets Tading, gesprecialiseerd in kantenband voor de keuken- en interieurindustrie, is verhuisd van hun thuisbasis Meeuwen naar het industrieterrein in Peer. In het voormalig bedrijfspand van Burocad vinden ze voldoende ruimte om hun expansie vorm te geven.De omzet is de afgelopen vijf jaar verdrievoudigd zodat het hoog tijd werd om een ruimer kantoorgebouw te betrekken.

2015
12
aug

Nieuwe Hyundai 8ton diesel met Stage IV motor

Deze machine voldoet aan de meest strenge Europese uitstootnorm. Namelijk 95% minder roetuitstoot dan de vorige generatie (Stage IIIB). De roetfilter wordt geregenereerd tijdens het rijden zonder werktijdverlies. Verder is de machine uitgerust met gebolde voorruit voor maximale visibiliteit, elektrisch kantelbare cabine voor makkelijk onderhoud en standaard voorzien van airco. 

Voor meer info http://www.raepers.com/nl/gamma/heftrucks-diesel/d/80d-9

2015
12
aug

Ransflex Elektrostatische Spuitpistolen

Prestatiegericht, gebalanceerd, comfort voor de spuiter, hoge overdrachtsefficiëntie, onderhoudsvriendelijk, … Het gloednieuwe elektrostatische pistool RansFlex beschikt over alle nodige eigenschappen om tegemoet te komen aan  de noden van vandaag en morgen.

Hij is de best van de klas inzake verneveling, compact en licht in gewicht. De gloednieuwe RansFlex beschikt over verschillende nieuwe kenmerken en voordelen zodat hij elk ander pistool op de industriële markt overtreft. De concurrentie heeft geen schijn van kans.

2015
11
aug

EGGER Feelwood: een nieuwe generatie oppervlaktestructuren

Beleef zelf de zes nieuwe en innovatieve oppervlaktestructuren van de Zoom collectie. Ze bieden de hoogste kwaliteit met een natuurlijk uitzicht en gevoel, gecombineerd met de uitstekende producteigenschappen van gemelamineerde spaanplaat:
◾krasvast
◾kleurvastheid
◾gemakkelijk schoon te maken

2015
6
jul

Breaking news

Hyundai verdubbelt zijn gamma 2.2ton tot 3.3ton met prijsvriendelijke diesel heftrucks!

Leverbaar vanaf medio 2015

2015
18
jun

DWK – HPT

DWK is een bedrijf dat keuken – en meubel deurtjes op maat en per commissie maakt , verder ook alle benodigdheden voor interieurbouw zoals kroonlijsten , lijstlijsten , pilasters , tafels enz . 
De deurtjes kunnen gemaakt worden in allerlei materialen en uitvoeringen : MDF folie, MDF gelakt , poedercoat , satijnlak , structuurlak , massief gelakt , massief gebeitst , geolied .

2015
17
jun

Workshop woodLAB

Vrijdag 5 juni 2015 werd in Waver een workshop georganiseerd voor de gebruikers van woodLAB. Dit was de gelegenheid voor diezelfde gebruikers om elkaar te ontmoeten, respectievelijke ervaringen uit te wisselen en getuige te zijn van een upgrade voor de goede werking van het programma.Een heel aantal punten werden bestudeerd, waarvan het grootste deel ongetwijfeld bestond uit het invoeren van A tot Z van het BLUM meubelbeslag, met zijn integratie in woodLAB. Een ander belangrijk punt was de creatie van een catalogus van schuiflades. 

2015
3
jun

Gasheftruck ideaal voor schrijnwerkerij

De 2.5 en 3 ton LPG vorklift is ideaal voor het werk in beperkte ruimtes omdat hij geen schadelijke roet uitstoot.
Voldoende capaciteit voor alle pakketten hout.
Eenvoudig wisselbare gasflessen van 10 of 18kg.
Mast 4m50 met doorrijhoogte van 2m16

2015
3
jun

Electrische vorkheftrucks

Met de nieuwe serie -9 Hyundai elektrische heftrucks geniet u door de Twin Drive AC sturing niet alleen van minimaal energieverbruik maar eveneens van uitzonderlijk handig manoeuvreerprestaties. Geschikt voor de kleinste ateliers.
De machines zijn standaard uitgerust met de volgende opties: Geïntegreerde zijschuiver - Volledige rijverlichting - Superelastische volle banden - Oliebadremmen - Programmeerbare Service Management - Grammer Comfortzetel - Twin cilinder Triplex doorkijkmast

2015
18
mei

PUR Hotmelt walsen

Egberts Rubber is al jaren lang leverancier van speciale rubber bekledingen voor PUR Hotmelt walsen.Deze laten zich beter reinigen dan de standaard siliconen walsen, waardoor de standtijd aanzienlijk wordt velengt. 

2015
11
mei

Download het nieuwe nummer van Noblesse Info

In het vooruitzicht van de Ligna vakbeurs in Hannover, bracht Noblesse Benelux het 60ste nummer uit van het huistijdschrift Noblesse Info. Het allereerste nummer verscheen in september 1978, nu bijna 37 jaar geleden. Noblesse Info blijft een zeer geschikt medium om klanten en geïnteresseerden te informeren over het bedrijf, nieuwe producten en diensten, en komende vakbeurzen.

2015
4
mei

Duthoo Hydrocoat

Duthoo Hydrocoat voor ramen en deuren is gebaseerd op een speciaal ontwikkeld watergedragen PU-ACRYL laksysteem dat  zonder een grondlaag op PVC of poeder en coilcoat kan worden aangebracht. Het heeft uitstekende mechanische  eigenschappen en uitzonderlijke prestaties bij buitentoepassingen.

2015
22
apr

Duthoo Woodcleaner

Duthoo hout-ontgrijzer is een dik gelachtig vloeibaar speciaal reinigingsmiddel voor het opfrissen en reinigen van vergrijsd hout buitenshuis. Doordat de houtontgrijzer thixotroop is, kan hij ook op verticale vlakken aangebracht worden, zonder dat hij afloopt. Door de dieptewerking van de gel wordt de grijze patina verwijderd en door het daaropvolgende oliën wordt de frisse, warme tint van het hout hersteld.

2015
20
apr

DEG Cleaner

Verwijdert snel de meeste lijmresten (zelfklever - etiket - contactlijmen), mastieken, siliconen, teer, olie, vet, was, drukinkt en teveel aan verf (de droge afzettingen goed bevochtigen)                

2015
17
apr

Behandeling GEBINTEN & BALKEN

HOUTBEHANDELING, speciaal voor hout binnen of in overdekte toepassingen. De sterk geconcentreerde insecticideformule dringt diep in het hout en werkt preventief op gezond hout of curatief op aangetast hout bij alle naaldhout- en loofhoutsoorten: vuren, grenen, eiken. Het product is 

2015
17
apr

Duthoo Woodoil

Het Duthoo Woodoil assortiment is gebaseerd op natuurlijke oliën en wassen. De olie dringt diep door in het hout en beschermt het van binnen. De was vormt een veerkrachtig, ademend oppervlak en beschermt het hout van buiten. Zo blijft het hout op de lange termijn mooi en veerkrachtig.

Vergeet het tijdrovend schuren. De bewerkte oppervlakken kunnen op elk moment weer heel eenvoudig worden bijgewerkt. Het is niet eens nodig om het gehele oppervlak opnieuw te verven. Een paar likjes verf op de bij te werken plek, klaar!

2015
1
apr

Polylak NV - MDF Coating Solutions

Poeder coating op MDF

Polylak NV werd opgericht in 1991 en is sindsdien gespecialiseerd in topkwaliteit lakwerk voor al uw maatwerk in het totaalinterieur. Deze specialisatie werd doorheen de jaren opgebouwd in alle toonaangevende eindafwerkingen die op MDF toegepast kunnen worden.

Het begon allemaal met natlakken op MDF, mogelijk in structuurlak, satijnlak, hoogglanslak en nextel, waarmee we ons konden onderscheiden. Alsook beitsen en vernissen van fineer zit sinds het prille begin in onze corebusiness.

2015
18
mrt

LMC lanceert haar nieuwe collectie accessoires voor keuken en badkamer

Orde op zijn best in de keuken of badkamer, alles netjes opgeruimd en opgeborgen… Met dit nieuwe verkoopboek kan u voortaan handig inspelen op functionele lade-indelingen, kastuitrusting en verlichting voor de keuken en badkamer. Presenteer uw klanten duizend-en-één mogelijkheden voor personalisatie en ergonomische oplossingen. Doordachte innovaties die het gebruikscomfort in deze leefruimtes optimaliseren. Een niet te missen handboek voor de gepassioneerde verkoper.
 

2015
10
mrt

Duthoo Maintenance

Onze display is klaar : een compleet gamma aan reinigers en vernieuwers voor gepoederlakte en pvc ramen alsook sectionele poorten. Daarnaast bieden we u alle poederlakkleuren in de markt in spuitbus of retoucheflacon voor het herstellen op de werf.
Voor een verdeler in uw buurt : vincent@duthoo.eu

2015
10
mrt

Inox Cleaner & Protector SPray

Deze Inox reiniger is uitermate geschikt voor het reinigen, onderhouden en beschermenvan inox in meubelbeslag, sanitair en inox keukenbladen en keukenkasten.De spray verwijdert vingerafdrukken op alle soorten inox en laat een Hydrofobe laag achter die het onderhoud vergemakkelijkt. 

2015
10
mrt

Architect@work

visit our innovations at ARCHITECT@WORK on april 23 and 24 2015 IN KORTRIJK EXPO.Specially tailored contact days for architects, interior architects, designers and other consultants with a focus on innovation.

2015
10
mrt

Touch-up pen

New : TOUCH-UP PEN 12 ML. Available in all powdercoat colors. The perfect touch-up for scratches on powdercoated objects as wel as for PVC & ABS objects.

2015
2
mrt

GRATIS BIJSCHOLEN BIJ LMC

Het innovatie- en opleidingscenter MODULE van de LMC Group lanceert haar opleidingscatalogus voor de meubelmaker, interieurbouwer en winkelinrichter. Dat geeft het complete overzicht van workshops en vakdagen die het center tijdens de eerste semester van 2015 organiseert.Uit een onderzoek van de bouwunie, op vraag van haar partner LMC, naar de nood aan gerichte opleidingen voor meubelbeslag bleek dat 70% van de ondervraagden interesse had in dergelijke opleidingen.De reden daarom is duidelijk: in het afgelopen decennia heeft de techniek van meubelbeslag een enorme evolutie gekend.

2015
27
feb

Meer dan 3/4 van de oppervlakte weer uitverkocht !

Op 2 weken van de standverdelingsvergadering was opnieuw meer dan 3/4 van de beschikbare ruimte verhuurd. Op vandaag zijn reeds 145 exposanten ingeschreven voor dit niet te missen driejaarlijks gebeuren voor de Belgische houtbewerkingssector. Prowood blijft boeien, zelf in een iets moeilijker economisch klimaat. Bekijk hier alvast het plan