Ergonomie op de werkvloer prijkt steeds hoger op de prioriteitenlijst. Lees de vele getuigenissen in de Fleetwood Nieuwsbrief.

FL Fleetwood
05/10/2023 - 16:43

Ergonomie op de werkvloer prijkt steeds hoger op de prioriteitenlijst. Lees de vele getuigenissen in de Fleetwood Nieuwsbrief.

https://mform.fleetwood.be/v/68c44k-1ep82b-jypzh6

 

Ergonomie op de werkvloer prijkt steeds hoger op de prioriteitenlijst. Dat verheugt me enorm. En wat me nog het meest blij maakt: Deze mentaliteitswijziging geldt niet alleen voor geroutineerde bedrijfsleiders. Steeds meer jonge starters beseffen dat ze voor zichzelf en hun medewerkers moeten zorgen. Ze hebben maar één lichaam én dat verdient zorg en bescherming. 

 

Een prachtig voorbeeld hiervan is OR Interiors uit Lochristi. De jonge ondernemers Olivier en Rob investeerden meteen in ergonomie. Zo kozen ze voor het vacuümhefsysteem VacuBoy van Fezer om zware en grote materialen via een takel doorheen hun volledige werkplaats te tillen. Ook Tim Tomboy uit het Kempense Lille investeerde bewust in een ergonomische tiloplossing voor zijn interieurbedrijf en na vele decennia tillen met zware massieve planken kocht Trappen Parrein Bouden uit Ieper een vacuüm tilsysteem van Fezer. 

 

Zulke voorbeelden inspireren en motiveren om door te gaan. Rug- of schouderklachten zijn niet normaal. Zware lasten hoeven niet voortdurend getild te worden. Onmogelijke posities zijn niet nodig om toch maar die vijs of schroef in te draaien. Voor vrijwel elke handeling of beweging bestaan ergonomische oplossingen, die bovendien ook een mooie efficiëntiewinst opleveren.

 

In de strijd om vakbekwame medewerkers komen bedrijven die ergonomie hoog op de agenda plaatsen gegarandeerd als winnaars uit de bus. Want wie wilt nu niet graag gaan werken bij OR Interiors uit Lochristi, Interieur Tomboy uit Lille of Trappen Parrein Bouden in Ieper?  

Vermijd lange wachtrijen

Bestel je gratis tickets

Toegang tot de beurs is gratis maar je dient wel een persoonlijk ticket te hebben. Om lange wachtrijen te vermijden bestel je best je tickets op voorhand. Je tickets worden je toegestuurd per e-mail en je kan ermee meteen naar de ingang.