Het succesverhaal van DID met HOMAG machines

OG OPTIMAT Group
28/02/2024 - 10:17

Het succesverhaal van DID met HOMAG machines

Duurzaamheid, innovatie en efficiëntie in het hart van DID’s productieproces

DID, gevestigd in het bruisende Deurne, Nederland, is een toonaangevende speler in de interieurindustrie, waar ze zich toeleggen op het creëren van interieurs voor diverse klantsegmenten. Het bedrijf trekt resoluut de kaart van HOMAG.

Overwegingen bij het kiezen van HOMAG machines

“DID staat voor maatwerkinterieurs,” begint Peter Michels enthousiast. DID bedient een breed scala aan klanten, met een speciale focus op de horeca en de zorgsector. “We hebben onze eigen ontwerpafdeling en werken niet alleen voor onszelf, maar ook voor externe architecten. Ons doel is om totaalplannen te ontwikkelen, verder gaand dan louter uitvoerende taken.”

Met een geavanceerde projectorganisatie is DID perfect geëquipeerd om uitdagingen aan te gaan. Michels benadrukt het belang van een efficiënte machinale opstelling om vlot te kunnen inspelen op pieken in de productie, met name bij projecten met strikte deadlines.

“We hebben tien jaar vooruit gekeken bij het plannen van onze toekomstige machinerie,” legt Michels uit.

Deze strategische visie bracht DID ertoe om samen te werken met HOMAG, en OPTIMAT Group als vertrouwde partner in dit proces. “We willen één partner die ons vertrouwen niet beschaamt en ons ontzorgt. OPTIMAT Group biedt dat als partner.”

Duurzaamheid is niet slechts een modewoord voor DID; het is een kernpunt in hun bedrijfsbeleid. De keuze voor HOMAG, met onder andere de opdeelzaag en nesting, heeft verspilling geminimaliseerd en de efficiëntie van het productieproces gemaximaliseerd. Het geoptimaliseerde magazijnbeheer zet restmateriaal slim in, terwijl de software zorgvuldig rekening houdt met restmateriaal bij het plannen van productiestromen.

STORETEQ: Flexibel magazijnbeheer

De implementatie van de STORETEQ (automatisch platenmagazijn) heeft de materiaalstroom en opslagprocessen bij DID getransformeerd. Michels prijst de veelzijdigheid van het systeem en benadrukt de flexibiliteit bij het beheren van het magazijn.

“Het automatische etikettenstation en de plaatorganisatie zorgen voor een foutloze productie,” voegt hij toe.

SAWTEQ S300: Automatisering in de Interieurbouw

De SAWTEQ S300 (opdeelzaag) speelt een cruciale rol in het optimaliseren van het zagen van materialen bij DID. Met een automatische verwerking van platen van meer dan 4 meter en een bed van 4m30, is deze machine onmisbaar op de productievloer.

CNC-bewerkingscentra (CENTATEQ N700 en P110)

De CNC-bewerkingscentra, CENTATEQ N700 (nesting) in een celopstelling en P110 (balkentafel – 5 asser) als all-rounder, hebben de precisie en flexibiliteit van de productieprocessen bij DID verbeterd. Ze spelen een cruciale rol in zeer maatwerkgerichte projecten, waarbij de machines oplossingen bieden voor moeilijk te verwerken materialen.

EDGETEQ S380: All-round Randafwerking

De EDGETEQ S380, die bekend staat om zijn veelzijdige randafwerking, voldoet aan de hoge eisen van DID.

Met verschillende lijmen, waaronder AIRTEC, PU en EVA, benadrukt Michels de nadruk op maatwerk en kwaliteit. “De snelheid wordt bepaald door het totale systeem, niet alleen door de kantenlijmer.”

Opleiding en samenwerking met OPTIMAT Group

Michels deelt het uitgebreide opleidingstraject dat DID volgt in samenwerking met OPTIMAT Group.

“Opleiding gebeurt on-the-job, op maat van de werkwijze van DID. Het aansturen van de machine blijft een belangrijk thema in het goed afhandelen van het proces.”

Wat betreft het advies en de implementatie door OPTIMAT Group, toont Michels zich uiterst tevreden.

  1. “Zeker als het gaat over de machines en de implementatie. De ontwikkeling van de software is essentieel en daar kijken we met enthousiasme naar uit.”

Een jaar na de implementatie van de HOMAG-machines kan DID terugkijken op een succesvolle periode waarin doelen zijn behaald en productie naar wens is verlopen.

De machines hebben bijgedragen aan de realisatie van diverse projecten, waarbij de flexibiliteit en precisie van de HOMAG-machines zich hebben bewezen.

Vermijd lange wachtrijen

Bestel je gratis tickets

Toegang tot de beurs is gratis maar je dient wel een persoonlijk ticket te hebben. Om lange wachtrijen te vermijden bestel je best je tickets op voorhand. Je tickets worden je toegestuurd per e-mail en je kan ermee meteen naar de ingang.